Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili adayları Mustafa Sarıgül ve Ufuk Aktaş, Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

 Erzincan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Barış Yalçınkaya ve cemiyet üyesi gazeteciler tarafından karşılanan CHP milletvekili adaylarına CHP ve İYİ Parti yöneticileri de eşlik etti.  

Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında Erzincan'ın sorunlarını çok iyi bildiğini, bu sorunları aşmak adına atılacak adımları teker teker incelediklerini belirtti. 

CHP Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül açıklamasında şunlara değindi;

GÖREV VE SORUMLULUĞUM ERZİNCAN’DA ÇALIŞMAKTIR

"Türkiye, çok önemli bir seçime gidiyor. Bu seçimlerde benim görev ve sorumluluğum Erzincan’da çalışmaktır. CHP Erzincan milletvekili adayı olarak buradayım. CHP gençlik kollarında siyasete başladım. Genç yaşta milletvekili seçildim. Başkanlık divanında görev yaptım. Şişli’de uzun yıllar belediye başkanlığı yaptım. Yaptığımız bu hizmetler bize yeni bir görev ve sorumluluk getirdi. CHP Erzincan milletvekili adaylığını bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum.

SAYIN KILIÇDAROĞLU HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLUR

Türkiye’nin tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıya dayanan demokratik parlamenter sisteme geçmesi lazım. Bu geçişi sağlamak için en uygun aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Sayın Kılıçdaroğlu herkesin cumhurbaşkanı olur. Türkiye’nin yüzde yüzünü kucaklar. Devleti rayına oturtur, ekonomiyi yoluna koyar. Ülkeyi huzura kavuşturur.

Erzincan benim baba ocağım. Bizim hamurumuz, kokumuz, dokumuz Erzincan topraklarıdır. Hep proje siyaseti yaptım, hep iş ve aş siyaseti yaptım, hep kardeşlik ve barış siyaseti yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. 

ERZİNCAN’DA COŞKU VE SEVİNÇLE KARŞILANMAK BENİ ÇOK MOTİVE ETTİ

Bu motivasyonla çalışmalarıma başladım. CHP milletvekili adayı kardeşim Ufuk Aktaş, CHP il başkanım ve millet ittifakındaki partilerimizin değerli il başkanlarıyla uyum içinde, birlik, beraberlik içinde çalışıyoruz. CHP milletvekilliğine aday olan ama listeye giremeyen milletvekili adayı arkadaşlarımla görüştüm, desteklerini aldım. Birlikte çalışıyoruz.

Rakip partileri ziyaret ettim. Başarılar diledim.

ERZİNCAN’A VAKİT TÜKETMEYE DEĞİL, ÇALIŞMAYA GELDİM

Sabah 6.30’da çalışmaya başlıyorum. Taksi duraklarına, kahvelere uğruyorum. Okula giden öğrencilere, çalışanlara, esnafa selam veriyorum, selam alıyorum. Gündüz sivil toplum örgütlerini, esnafları, pazaryerlerini geziyor, akşamları ev ziyaretleri yapıyorum. Gençlerin oturdukları mekanlara gidiyor onlarla sohbet ediyorum. Erzincan’ın ilçelerine ziyaretlere başladım. Bütün ilçelerine birkaç kez gideceğim. Erzincan’ın en uzak köyündeki seçmene kadar sesimi ulaştıracağım. Bütün muhtarlarımıza mektup yazdım. Telefon numaramı verdim. Ankara’ya gelen bir muhtarım, kime gideyim, nereye gideyim diye düşünmeyecek. Bunlar oy almak için yapılan işler değil. Ben bugüne kadar yaptıklarımı yapmaya devam ediyorum. Milletvekilliğim ve belediye başkanlığım sırasında hangi hemşerim geldiyse elimden gelen bütün desteği verdim. Yine öyle yapacağım." dedi.

İran medyası, İsrail’e ilk balistik füze fırlatıldığını duyurdu. İran medyası, İsrail’e ilk balistik füze fırlatıldığını duyurdu.

HDP OLAN İLİŞKİLER

Özellikle Uzman Çavuşlar benim kırmızı çizgim. Şişlideyken de .ir çok uzman çavuşu zabıta olarak çalıştım. Sözleşmeli vatan görevi olmaz, uzman çavuşların kadroya geçirilmesi şarttır. Mustafa Sarıgül ve arkadaşları toprağına bağlı, bayrağına bağlı insanlarız. Ulusal birliğinden asla taviz vermeyen insanlarız. Alparslanlar da bizim, Fatih Sultan Mehmetlerle alınan, şehitlerimizin kanıyla örülen bayrağımızın gasbedilmesine asla izin vermeyiz. Şunu bilin ki Türkiye'de barışı getirecek ekibin üyelerinden birisi olacağız." dedi.  

HDP'lilerin kalkıp Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceğiz demesi sizi rahatsız etmiyor mu? sorusuna cevap veren Sarıgül; "Çok rahatsız eder. Bunları kesinlikle doğru bulmayız. Terörle her siyasi partinin arasına duvar örmesi lazım. TBMM parlamentosu içerisinde bulunup dil, din farkı, Irk, kültür ve mezhep farkı olmamalı. Terörle her partinin arasına duvar örmesi lazım. Türk Partisi olması için de bayrağımızdan da ayrılmayan bir yapı olması lazım. sizin görüş ve düşüncelerinizin tamamını ben de temsil ediyorum ve tamamına katılıyorum" dedi.  

Editör: Mücahit Özdemir