Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenledikleri Okul Sporları Satranç Bölge Şampiyonası Erzurum'da yapıldı. Kazım Karabekir Spor Salonu'ndaki turnuvaya 17 ilden 400 dolayında sporcu katıldı.

Erzurum, Rize, Bitlis, Ardahan, Hakkari, Trabzon, Tunceli, Ağrı, Van, Kars, Gümüşhane, Siirt, Bayburt, Erzincan, Muş, Artvin, Iğdır ve Bingöl illerinden katılan 400 sporcu 7 tur üzerinden yapılan turnuva maçlarının sonunda derce yapabilmek için mücadele ettiler.

6 takım ve 31 sporcu ile katılan Erzincan takımları iki birincilik, bir üçüncülük ve birde dördüncülük kazandı. Ayrıca Erzincan Anadolu lisesi Genç Erkekler de, Gül Celal Toraman Tarım Meslek Lisesi de Genç kızlarda bölge 6.ncısı oldu.

Yıldız Erkeklerde Mehmetçik Ortaokulu  ve  Yıldız kızlarda Bağırbağ Ortaokulu namağlup Bölge 1.si olurken, Küçük Erkeklerde Özel Fidem Koleji Bölge 3.sü,  Küçük Kızlarda Bayırbağ Ortaokulu da Bölge 4.sü oldu.

Erzincan Satranç kulübü il temsilcisi Murat Burak,” özellikle çalışmalarımız da bizlere her türlü desteği sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz  Aziz Gün ve Gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüz Burak Mumcu’ya teşekkür ederim. Ayrıca sporcularımız çalıştıran değerli hocalarımıza da teşekkür ederim” dedi.

Erzincan’ı en iyi şekilde temsil eden ve  derece yapan 3 takımın da Nevşehir’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılacağını belirten satranç il temsilcisi Burak, aynı başarıyı Türkiye Şampiyonasında da hedeflediklerini belirtti

 

Editör: Doğu Gazetesi