Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname doğrultusunda kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da gerçekleştirdi. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan birliğin genel kuruluna, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda internet medya temsilcisi katılım sağladı. Gerçekleştirilen toplantıda dijital medya, yerel basın ve internet haberciliğinin geleceği üzerine değerlendirmeler yapıldı.
TİMBİR'in kuruluş sürecinde kurucu üyeler arasında yer alan ve yaklaşık 3 yıldır Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Erzincanlı gazeteci Selçuk Özdemir, yapılan genel kurul sonucunda yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Uzun yıllardır basın sektöründe çalışmalar yürüten Özdemir’in yeniden yönetim kadrosunda yer bulması, Erzincan’ın dijital medya platformlarındaki güçlü temsiliyeti adına bir gelişme olarak kaydedildi.
TİMBİR Geniş Bir Coğrafyada Faaliyet Gösteriyor
Medya alanında etki alanını giderek genişleten birlik, halihazırda 81 il ve 26 ülkede aktif faaliyet yürütüyor. Bünyesinde 2 binden fazla medya kuruluşu barındıran TİMBİR'de, alınan kararlar yaklaşık 1000 delege aracılığıyla temsil ediliyor.
Özdemir Sürece Katkı Sunanlara Teşekkür Etti
Yeniden göreve seçilmesinin ardından bir açıklama yayımlayan gazeteci Selçuk Özdemir, birliğin ulaştığı kurumsal yapıya dikkat çekti. Desteklerinden ötürü Genel Başkan Dr. Süleyman Basa ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini ileten Özdemir, "Bu sürecin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin, çalışmalarımızda bizlere kolaylıklar nasip etsin" ifadelerini kullandı.





