Tansiyon, diyabet, kurdeşen ve güneş çarpması gibi hastalıkları tetikleyebilir. Öte yandan güneş, UV yanıklarına, cilt lekelerine ve cilt kanserine neden olabilir. Yaz güneşinin bu zararlı etkilerinden kendimizi korumak için güneş kremi kullanıyoruz. Bu kadar daha az dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğümüz başka bir nokta daha var. Yaz aylarında sıcağa uygun giysiler seçmemiz gerekiyor. Peki yaz sıcağından korunmak için nasıl giyinmeliyiz? birlikte izleyelim.

Daha ince kıyafetler seçilmeli mi?

Kışın daha kalın ve daha yünlü kumaşları tercih ettiğimiz gibi, yaz aylarında da çok terletmeyen ince kıyafetleri tercih etmelisiniz, ayrıca kıyafetlerin çok dar olmamasına da dikkat etmelisiniz, bu iyi bir şey ve fazla giymenizi engelliyor.

Açık renk mi giyinmemiz gerekir?

Bazı moda kıyafetler her sezon trend oluyor, kesiminden rengine kadar modayı takip etmeye çalışıyoruz ama moda olsa bile yaz sıcağından ve güneşinden korunmak için yapılması gereken koyu renk giysilerden kaçınmalısınız. Koyu renkler güneşi çektiği için sıcaklığın etkilerini daha çok hissedersiniz. Pastel renkler güneş ışınlarını daha çok yansıtır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında açık renkli giysiler tercih edilmelidir.

Yılanları uzaklaştırmanın yolu ve yöntemleri! Yılanları uzaklaştırmanın yolu ve yöntemleri!

Hangi kumaşları tercih etmeliyiz?

Bu yaz giyeceğiniz güzel kıyafetlerin renkleri kadar kumaş türü de önemlidir. Seçeceğiniz kumaş polyester veya sentetik gibi terlemeyi arttıran kumaşlar değil, pamuklu ve rahat kumaşları tercih etmelisiniz, kumaşların pamuklu pedleri teri emerek çabuk buharlaşmasını ve sizi rahatlatmasını sağlar.

Hassas bölgelerimiz nereler? nereleri güneşten korumalıyız?

En çok Kollar, omuzlar ve sırt, göğüs güneşten en çabuk etkilenen bölgelerdir. Bu yerlerde güneş yanığı olmak çok kolaydır. Özellikle açık tenli insanlar, koyu tenli insanlara göre güneş yanığına daha yatkındır. Uzun süre güneşte kalacaksanız hassas bölgelerimizin daha güneşten korunması gerekir. İnce bölgelerinizi kapatan ancak güneşte kolayca yanabilen kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca uzun süre güneşte kalacaksanız iki saatte bir güneş koruyucunuzu değiştirmeyi unutmayın.

Yazın aksesuar kullanmalı mıyız?

Aksesuarlar kombinlerin olmazsa olmazıdır. Yazın kullanacağınız gözlük ve şapkalar ile kombinlerinizi harekete geçirebilir ve güneşin zararlı etkilerinden kendinizi koruyabilirsiniz. Özellikle güneş çarpması varsa dışarı çıkarken şapka takmak kesinlikle iyi bir fikirdir. Güneşte çok zaman geçiriyorsanız, gözlerinizi muhakkak güneşten korumak için güneş gözlüğü takmayı unutmayın.

Editör: Doğu Gazetesi