Dijital medyanın hızla geliştiği günümüzde, gazetecilik sektörünün en önemli sorunlarından biri olan "Telif Hakları" konusu, Ankara'da kapsamlı bir seminerle ele alınacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteklediği bu kritik etkinlik, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenleniyor. Seminer, 27 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

PROGRAM DETAYLARI VE ÖNEMLİ İSİMLER
Seminer programı, akademik, hukuki ve gazetecilik alanlarından önemli isimleri bir araya getiriyor. Etkinlik, AHBVÜ İtri Yerleşkesi F Blok 1. Kat Yeşil Salon’da saat 13.00’te kayıt ve ikramla başlayacak.
Açılış ve ilk oturumun moderatörlüğünü, AHBVÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Emre Kaya üstlenecek. Bu bölümde, Adalet Bakanlığı’ndan Hakim Bülent Kayaş ve Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Gözübüyük, dijital telif uygulamalarına ilişkin hukuki çerçeveyi çizecek.
Saat 13.30’da başlayacak ana oturumda ise sektörün deneyimli profesyonelleri konuşmacı olarak yer alacak:
-
Avukat Cüneyd Altıparmak (Güvenli İnternet Medya ve Tahkim Merkezi, TİMBİR Başkanvekili)
-
Ersin Ercan (DHA Ankara Haber Müdürü)
-
Muhammet Kaçar (BHA Genel Müdürü)
-
Şerife Arıman (Anadolu Ajansı Hukuk Müşaviri)
Bu isimler, dijital habercilikte yaşanan telif sorunlarını, güncel uygulama örneklerini ve kalıcı çözüm önerilerini katılımcılarla paylaşacaklar.
Program, 15.00 ile 15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek Soru-Cevap bölümüyle sona erecek. Sektör paydaşları, gazeteciler, hukukçular ve öğrenciler için büyük önem taşıyan bu seminere katılımın yoğun olması bekleniyor.





