Meta'dan yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir emri kapsamında, 29 Nisan'dan itibaren Threads'i Türkiye'de geçici olarak kapatılacağı Türkiye'de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads hizmeti bundan etkilenmeyeceği söylendi.

Türkiye'de Threads'i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek. Threads tekrar Türkiye'ye döndüğünde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Profillerini donduran kişiler diledikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek.

PKK bu kez Avrupa’nın başına bela oldu PKK bu kez Avrupa’nın başına bela oldu

Meta: "Karar Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir emri nedeniyle verildi.
Rekabet Kurumu, yakınlarda Threads ile Instagram arasında veri paylaşımını yasaklayan bir geçici tedbir emri yayınladı. Bu geçici tedbir emriyle hemfikir değiliz, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu emre itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir emri, bize Türkiye'de Threads'i geçici olarak kapatmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı etkileşimler kurmaya devam edeceğiz ve Threads'i Türkiye'deki insanlara mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz."

Editör: Sena ERDOĞAN