TOGG ile ilgili bazı şikâyetleri sizler için derledik. 

Şikayetlerden bazıları: 

-İki aydır TOGG kullanıyorum, milli ve yerli gururumuz olan bu aracın hatalarını düzeltilmesine yardımcı olmak için yazıyorum. Trafikteyken ekran ekranlar birden kapanıyor ama sürüş devam ediyor. 
-Cihazların menülerde çok fazla ve hızlı tıklama yaptığımızda 2-3 saniyeliğine dönüyor.
-Birkaç kere şarj yaparken şarj ünitesi araçta kilitli kaldı, araç içinde kilidi aç dememize rağmen kilit açılmadı, TOGG müşteri hizmetlerini aramak zorunda kaldık ve kaput altındaki sarı pinleri çekmemizi söylediler.
-Aracı üç gün kullanmazsak aküsü bitiyor, TOGG yol yardımı geldi. Bizim otoparka akü takviyesi yaptı ve üç günde 1 saat aracı aksesuar modunda tutmamızı istedi.
-Şarj etmek için uğraşırken vites kitlendi TOGG müşteri hizmetlerini aradık şartelleri çıkarmamızı istedi.
-TOGG aracımı bugün teslim aldım, Ziebart'a kaplama yapmaya yola çıktım ama ne yazık ki ekranı yolda dondu kaldı ve gittiğim yerde araç çalıştırılamaz hale geldi. Aradım telefonla yardımcı olup çözdüler. Aracı kilitleyip gitmek istedim maalesef kilit arıza verdi kilitleyemedim. Ertesi gün gelip arızayı yerinde çözeceklerini söylediler, hayırlısı olsun ama çok üzgünüm daha ilk günden bunlar olmamalıydı.
-Aracım şarjdayken tüm pili bitti, hiçbir ekran çalışmıyor. Servisi arıyorum, yardım gelecek dendi, yol yardım bizi ciddiye dahi almıyor. Cevap bekliyorum. Dalga geçiyorlar. Resmen aracı karalamak için görevlendirilmiş gibiler. Yedimavi servisi süre vermiyor, cevap vermiyor. Hayatımda böyle bir şey görmedim.
-Ödeme için sistemde problem olduğu için takıldığımız bir noktada müşteri hizmetlerini aradım 2.45'te 41.sıradaydım. 2 saat 15 dakika bekledim, 2.sıraya geldim sonunda bana geldi. Derken mesai bitti diye telefon yüzümüze kapandı. Bu kadar insanları saf yerine koymamalı.

-30.09.2023 'te ücretini ödemiş, ilgili evrakları iletmiş olmama rağmen Togg aracım halen teslim edilmedi (16/10/2023). Konuyla ilgili destek hattını defalarca aradım, "biz teslimata bakmıyoruz, teslimat için sizi başka bir birim arayacak" dediler. Günlerdir beklememe rağmen teslimat için aranmadım, aracımı teslim alamadım.

-Teslimat için iletişim numarası vermediler, sadece beklemeniz gerekecek dediler. Elimden bir şey gelmiyor, muhatap bulamıyorum. 17 gündür bekliyorum, hiç aranmadım, şikayetçiyim, mağduriyetimin acil giderilmesini talep ediyorum.

DJI Avata 2 Drone fiyatı belli oldu DJI Avata 2 Drone fiyatı belli oldu

-TOGG'da iletişim diye bir anlayış yok. Maalesef bu güzelim hizmet tam bir iletişimsizlik yüzünden heba ediliyor. Ben asil listeden ilk 50 deyim ama şirket yetkilisine ulaşamıyorum. Bir telefon numarası var aradığımda 22. Sıradaymışım bekle ki sıra gelsin. Mail adresinden baş vuruları ise ellerindeki matbu cevap formlarını kopyala yapıştır yapıyorlar. Başvuruları inceleme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Bu çağda böylesi bir organizasyonsuzluk hiç beklemezdim doğrusu.

-1879661 sipariş numarası ile Togg T10X V2 aracı lansman paketi ve panoramik cam tavan paketiyle (1.270.000TL) çekilişe katıldık ve 20.000 şanslı kişi arasından 1171. Sırada almaya hak kazandık. Togg’un resmi sosyal medya hesaplarında her 3 dakikada 1 araç üretileceği söylendiği ve ilk sıralarda sayıldığımız için aracımızın tarafımıza hızlı teslim edileceğini düşündük. Müşteri hizmetleriyle yaptığımız birçok konuşmada başlarda nisan ayı içinde, sonrasında en geç mayıs ayında teslim edileceği söylendi. Eşim ve ben de acil para ihtiyacı olacağını ve hakkımızın yanmaması için kendi aracımızı piyasa değerinin altında nisan ayında elimizden çıkardık. Sonraki konuşmalarımızda ise gelen maile istinaden aracınızı teslim edeceğiz denildi. Mail ilk başta haziran temmuz aylarını içeriyordu. Aracın her an teslim edileceği düşüncesiyle ve kısa dönemde zarar etme kaygısıyla aldığımız parayı da herhangi bir yatırımda kullanamadık. Bu süreçte eşimin telefonundan çok kez müşteri hizmetlerini arasak da bize “arabanın teslim zamanı, teslim edilme sırası, fiyat değişikliği” vb. Konularda hiçbir şekilde tam cevap verilmedi. Verilen bilgilerde ise aracın teslim tarihi ile ilgili hatalı bilgiler vardı. Hep satış temsilcisi size ulaşacak ya da siz şikayet kaydı oluşturun size dönüş yapılacak denildi fakat geri dönüşler de yapılmadı. Temmuz ayının içerisinde ise gelen mailde aracın teslim tarihinin değişerek temmuz ağustos aylarında olacağı bilgisi verildi. Ardından da önce 327.000TL’lik bir abartılı bir artış ve KDV den dolayı da bir artış oldu. Şikayetim; Togg markasının resmi hesaplarından yaptığı gibi her 3 dakikada 1 araç üretimi olsa günde 8 saatten 160, ayda 20 iş gününden 3200 araç üretilmesi gerekirdi ve ilk ay içerisinde aracımın teslim olması gerekirdi. Bende bu düşünce ile önce aracımı hızlıca kendi değerinin altında satmak zorunda kaldım. Her an aracın geleceği düşüncesi ile paramı bir yatırımda kullanamadım. Kendi aracımı sattığım için araçsız kaldım. Ayrıca da araç çok yüklü zam (327.000+ KDV zammı) gördü. Müşteri hizmetleri beni her an teslim edilebilir diyerek oyaladı. Telefon kayıtlarım Togg sistemlerinde bulunmaktadır. Aracım belirtilen sürede teslim edilseydi bu zamlardan etkilenmeyecektim. Bu durumlardan dolayı maddi ve manevi olarak mağdur edildim. Söz verilen aracın en kısa sürede, tam tarih verilerek ve ilk liste fiyatıyla tarafıma teslim edilmesini istemekteyim. Gereğini bilgilerinize arz ederim. 

-Ankara'dan aracı teslim alıp Konya'ya getirdik. Hemen ertesi gün 'termal sistem hatası' uyarısı verdi ve klima çalışması durdu. Yol yardım ve müşteri hizmetleriyle görüşmeme rağmen sorun çözülmedi. Aracın Ankara'ya gelmesi gerekiyor dendi. Bu şekilde biniyoruz inşallah sorun büyümez.

Editör: Adem Küçükkaya