Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanlığı’nda düzenlenen seminerlerde, Türk gençliğinin ülkü ve şuur anlayışı ile Hoca Ahmet Yesevi’nin düşünce dünyası ele alındı. Programda şehitler ve hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanlığı tarafından gençlerin milli ve manevi değerler konusunda bilinçlenmesine yönelik seminer programları gerçekleştirildi.

Program kapsamında, “Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in Türk Gençlik Tasavvuru Bağlamında Ülkü-Şuur Kavramları” ile “Hoca Ahmet Yesevi ve Divan-ı Hikmet” başlıklı seminerler düzenlendi. Seminerlerde ülkü ve şuur kavramları ile Hoca Ahmet Yesevi’nin düşünceleri ve eserinin manevi mirası üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Etkinlikte eğitim ve kültürel içeriklerin yanı sıra manevi değerlere de yer verildi. Şehitler ve ahirete irtihal eden tüm geçmişler için dualar edilirken Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

25 Ekim: Tulumbacılardan Erzincan İtfaiyesine Uzanan Tarih
25 Ekim: Tulumbacılardan Erzincan İtfaiyesine Uzanan Tarih
İçeriği Görüntüle

Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanlığı’nda düzenlenen programın, gençlerin milli ve manevi değerlerle buluşmasına katkı sunması amaçlandı.

Muhabir: Adem Küçükkaya