Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen protokol anlaşmasına Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, Temel Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ekrem Köksal, Erzincan Organize Sanayi Bölge Müdürü Resul Yeşilbaş, Tunay Gıda Sanayi & Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu, şirket ortakları Mehmet Turan, Temuçin Turan ve işletme çalışanları katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Tunay Gıda Sanayi & Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu, Erzincan Üniversitesinin 2013 yılında Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği çalışmalarını başlattığını anımsatarak, bu süreçte üniversiteden büyük destek gördüklerini dile getirdi. Kırtıloğlu, “Bu çalışmalar kapsamında Erzincan Üniversitesi ile işbirliği yapmayı firmamız adına gurur verici olarak görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da Şubat 2017’de düzenlenen “Tıbbi Aromatik Bilgiler Çalıştayı”na değinerek faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış ürünlerin piyasa değerinin arttığına dikkati çekti.

Erzincan Üniversitesinin ürettiği bilgiyi üreticilerle paylaşmak istediğini belirten Rektör Çapoğlu, “Üniversite-Sanayi Kamu işbirliği çalışmaları kapsamında yapacağımız bu anlaşma bize motivasyon oluşturacaktır. Çünkü sektörün gelişmesi için bu tür tetiklemeler önemli. İnşallah ilk ürün bereket getirir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra taraflar arasında protokol anlaşması imzalanırken, taraflar protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erzincan Üniversitesi ve Tunay Gıda Sanayi & Ticaret A.Ş. arasında yapılan protokol kapsamında; Ar-Ge alanında ve üretim aşamasında işbirliğinin geliştirilmesi, ortak çalışma alanlarının oluşturulması ve genişletilmesi, geliştirilmesi planlanan ürünlerle ilgili Ar-Ge, Ür-Ge faaliyetlerinin başlatılması ve bu çalışmalar için kamu otoriteleri nezdinde (TÜBİTAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kalkınma Ajansı vb.) ortak girişimlerde bulunulması amaçlanıyor.

Bu protokol ile birlikte bundan sonra yapılacak ortaklaşa çalışmalarla bilim, teknoloji ve yenilikçilik politikalar çerçevesinde, üretilen bilginin korunması ve ekonomik katma değere dönüşmesi sağlanarak Erzincan ili sanayisinin bilimsel ve teknolojik alt yapısının güçlendirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının artırılması hedefleniyor.

 

 

 

Editör: Doğu Gazetesi