Erzincan Şavaklılar Derneği organizasyonunda bir araya gelen küçükbaş hayvan üreticileri ile tüccarlar, fiyat konusunda görüş alışverişinde bulunarak ortak bir karar ile üreticiden alınacak olan peynirin fiyatını 11.50 TL belirlediler.

Üreticinin 13 TL fiyatına karşılık tüccarlar 11 TL ile karşılık verdi. Erzincan Şavaklılar Derneği’nin arabulucu olduğu toplantıda karar 11.50 TL olarak açıklandı.

Sosyal medyada konu ile ilgili yapılan paylaşımlar ise dikkat çekti.

İşte o paylaşımlar:

-Elazig da 12 ilicte 13 oluyor da niye Erzincan da 11 buçuk ne kadar haksızlık varsa Erzincan da var Erzincan üreticileri hep tüccarların ağzındaki kelimeye bakıyorlar biride kalkıp itiraz edemiyor tüccarlar ne diyorsa o oluyor yazık ki bu kadar üretici uyuyor lafa gelince de Erzincan tulum peyniri meşhurmuş resmen bu haksızlık Erzincan üreticisine

-Erzincan’ı aynen koyun kuzuyu almıyor ortada kalıyor ya iste ne kadar karni doyursa Erzincan’ı şu an (mejü ) kuzusuna benzetiyorum hep geri planda.

-Üreticiden ses çıkmadığı müddetçe istediği gibi fiyat kurarlar. Vicdanlar ini cüzdanında taşıyorlar yazık.

-Millete yazik etmişler hakkı 13

-300 Gr lik paket fiyat mı bu?

-Üreticilere hayırlı olsun.

-Ey ne diyelim alan razı satan razı o zaman ver mehteri reyıs

-Hükümet peynir işine el atmalı

-Hayırlı adaletli olsun emeğin hakkını verin

-Hayırlı olsun her iki taraf içinde iyisi olur inşallah

-Peynir peynirdir bu fiyat farkı olanlar koyundan daha farklı birsey mi çıkıyor ya tam fiyat koyun gitsin bu farkı anlayamadım

-Objektif bakıldığında aslında fena değil, 8.300 den 11.500 e. Her iki tarafa da hayırlı olsun

Editör: Doğu Gazetesi