Maskara uygularken daha uzun ve daha hacimli kirpikler elde etmek istiyorsanız maskarayı kullanırken bazı ipuçlarını bileniz gerek.

1-Kirpiklerinizi maskaraya hazırlamak için, maskara sürmeden önce kullanmadığınız temiz bir fırçayı vazeline sürün ve kirpiklerinize uygulayın. Vazelin kirpiklerinizin daha yoğun, parlak ve kalın gözükmesini sağlar.

2-Daha kıvrık kirpikler için, kıvırıcıdan yardım alın. Kirpik kıvırıcıyı sabit bir şekilde kirpiklerinde 10-15 saniye kadar tuttuktan sonra maskarayı uygulayın.

3-Daha uzun kirpikler için,  maskarayı ilk olarak kirpiklerinizin uç kısımlarına sürün. Daha sonra her zaman yaptığınız gibi dipten uçlara doğru maskarayı uygulayın.

4-Kirpiklerinizin her noktasına ulaşmak için seyahat boyu maskara kullanın. Çünkü seyahat boyu maskaraların fırçası daha küçük olduğu için kirpiklerinizin ulaşılması zor yerlerine sürmenizi kolaylaştırır.

5-Gür ve simsiyah kirpikler için, ince ve açık renkte kirpiklere sahipseniz, kirpiklerinizin daha gür ve simsiyah görünmelerini sağlamak için yoğun siyah formüllü ve hacim etkili bir maskara tercih edin.

6-Maskaranın göz kapaklarınıza bulaşmasını önlemek için,  sürdükten sonra ellerinizle rüzgar yaparak kirpiklerinizdeki maskaranın kurumasını sağlayın. Ya da göz kapağının üzerine kaşık veya kart koyarak maskaranın bulaşmasını önleyin.

7-Maskaranın topaklanmasını önleyin, maskara uyguladıktan sonra kirpiklerde topaklanmalar oluyorsa, maskara kurumaya başlamış olabilir. Ayrıca kirpiklerin topaklanmasını önlemek için maskara fırçasını kalıntılardan arındırın.

8-Daha büyük gözler için hem alt kirpiklerinize hem üst kirpiklerinize maskara sürün. Maskarayı yan şekilde değil dik olarak alt ve üst kirpiklerinize uygulayın.

9-Yapışan kirpiklerinizi ayırmak için uyguladığınız maskara bazen kirpiklerinizin birbirine yapışmasına neden olabilir. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız makyaj temizleme suyundan yararlanın. Kullanmadığınız bir maskara fırçasını makyaj temizleme suyuna batırın ve yapışmış kirpiklerinize sürün.

Teninize ve ruhunuza iyi gelen kokular! Teninize ve ruhunuza iyi gelen kokular!

10-Bulaşmış maskara lekelerini silmek için parmaklarınızı kullanmayın. Çünkü parmaklarınızla lekeleri silmeye çalışmak cildinize zarar verin. Bunun yerine bir kulak çubuğunu nemlendiriciye sürün ve nemlendiricili kulak çubuğu ile bulaşanları temizleyin.

Editör: Sena ERDOĞAN