Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Derinkuyu ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Ceylan, geçtiğimiz hafta Ürgüp ilçesi ile başladığı ilçe ziyaretleri kapsamında Derinkuyu’da incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ve Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak ile birlikte ilk olarak Derinkuyu Kaymakamlığına gelen Vali Ceylan, burada Kaymakam Mithat Can Kutluca ile bir süre görüştü. İlçede yapımı devam yatırımlar hakkında Kaymakam Kutluca’dan bilgiler alan Vali Ceylan daha sonra bir süre önce yapımına başlanan 10 Yataklı Entegre Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Hastanenin 2014 yılı Haziran ayında hizmete açılacağını kaydeden Vali Ceylan, hastane inşaatı yanında bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek burada görev yapan Aile Hekimleri ile görüştü.

Ardından ilçe kaymakamı Mithat Can Kutluca ile beraber M.Ekmekci Anadolu Lisesi Kız-Erkek Pansiyonunu gezen Vali Ceylan, 200 öğrenci kapasiteli olan ve şu anda 59 öğrencinin kaldığı pansiyondaki yatakhane, dinlenme salonları ve yemekhaneyi gezdi.

Vali Ceylan ilçedeki gezi programı kapsamında yapımı devam eden İmam Hatip Orta Okulu inşaatını gezdikten sonra Derinkuyu Yer altı Kenti çevresindeki esnafları ziyaret etti. Bir kahvehaneye girerek vatandaşlarla sohbet eden Vali Ceylan daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: iha