.

Bildiğimiz üzere bilgisayarlar ve cep telefonları bizler için son dönemde dijital çağda çığır açan yenilikler oldu. Özellikle dünyanın 1 numaralı zenginleri bu iş sektörlerinden çıkınca insanlar hızlıca bu yöne yönlendiler.

Bu insanlardan biri de Bill Gates. Yaşamına baktığımızda mesih anlayışı için  microsoft xp (yunanca mesih) kurucusu. Neden bu yönlü bir sistem ve ağ kurmak istemişti Bill Gates. Ona sorduklarında paranın artık onun için önemli olmadığını, tanrının işlerini yaptığını söylüyordu. Ama hangi tanrının . Allah’ın 1 olması nedeniyle biz onu kastettiğini biliyorduk. Bu sebeple tüm dünyada bilgi aktarımı için bu sistemleri kurdu. Global dünyada insanlar dijital çağla beraber her konuda bilgi sahibi olmak istedi. Bill Gates de tam bu anda insanlara yardımcı bir iş adamı oldu. Akıllı çip sistemleri de eklenince daha yüksek hafızalı daha rahat kullanılabilir inceklikte mc  master of ceremony (seremoni lideri veya orkestra şefi anlamına geliyor.)  türü bilgisayarların çıkmasıyla da teknolojik olarak her insan deha özelliğinde bir çocuk taşır gibi oldu.

İlerleyen dönemlerde artık düşüncelerin okunacağı klavye ve mausa gerek olmayan bilgisayar türleri de çıkacak . Bu da bize daha rahat bilgiye erişimi sağlayacak. Hologramik sistem çağı ile de yeni kol saati gibi bilgisayarlar ve elimizin hareketiyle hologramik olarak bilgiye erişim de sağlanabilir olacak. Tüm dünya avucumuzun içinde olacak . İnşallah tüm dünya çocukları ve insanları bu güzel teknolojilere en yakın zamanda ulaşabilir.