.

Depresyon tüm insanların da bildiği gibi hayattan aldığı eski tadın alınamamasıdır. Bunun sebebi bazen aile içi ,bazen çevresel olaylar  (DEPREM ,SEL GİBİ AFETLER), bazen iç dengemizdeki bozukluklardır. Depresyondayken  en sevdiğimiz işleri yapmak istemeyiz . En sevdiklerimiz yanımızdadır ama eski mutluluğumuzu bulamayız. Bazen de yanımızdakiler bir anda deprem gibi bir sebepten yok olurlar. Bu durumda öncelikle yapmamız gereken ne olursa olsun kıyafetlerimizi düzgün giymek ve günlük bakımımızı bırakmamaktır. Tersi  halde davranışlar kişinin içinde bulunduğu durumu daha da ağırlaştırabilir. Başka memlekete gitmek tercihler arasında yer alabilir. Örneğin 6 Şubat depreminde 5 milyon insan memleketlerinden ayrıldı. Bu evrede antidepresan ilaçlar çok önemli. 

Mutluluk arttırıcı seratonerjik ilaçlar ,noradrenalin üzerinden etkileyen ilaçlar hastada depresif bulguları azaltır.         Ceviz ,fasulye muz,kırlangıç balığı ,balık yumurtası, çikolata gibi bazı ürünler bu anlamda depresyona iyi gelir.  Kişiler, günlük yürüyüş, spor aktiviteleri, cinsel aktivasyonun devamı, arkadaş görüşmelerinin çoğaltılması ve yaşa uygun aktivitelerin yapılması şeklinde depresyon  önleyici yaşam stillerine dönmeli.

Kadınlarda altın gibi pozitif uyarıcı mücevherlerin kullanılması ,erkeklerde ise akik taşı,yeşim taşı,lapis taşı şeklinde yüzüklerin kullanılması önemli. Kişiler sevdikleri güzel kokuları, parfümleri kullanmalı. 

Güneşin mutluluk hormonlarını arttırması  ve D vitamini eksikliğini gidermesi bu dönemde güneşi bol alan yerlere  kişileri yönlendirebilir. Aynı zamanda sevdikleri müzikleri dinlemeleri ,güven ve canlılık veren yeşil,turuncu gibi renkleri giymeleri kişilerin ruh halinde pozitif enerjiyi açığa çıkaracaktır. Tamamlayıcı tıp birimlerinden akapunktur ve altın iğne kullanılması da hastaların iyileşmesini kolaylaştıracaktır. 

Sonuç 6 Şubat gibi bir asrın felaketini Allah bir daha inşallah vermesin . Mutlu sağlıklı ve depresyonsuz günler dileğiyle.