4 bir yanı ayrı güzel olan Türkiye, tarih boyunca farklı lokasyonları ile seyahat severlerin en uğrak noktlarından biri olarak yer almayı başarıyor. Türkiye'yi keşfeden yerli ve yabancı turistlere ise yıllardır süregelen oteller ev sahipliği yapıyor.  

İşte turistlerin vazgeçemediği tarih kokan Türkiye'nin en iyi otelleri

Pera Palas – İstanbul

Pera Palas – İstanbul 1280X870

Türkiye'nin en eski oteli olan Pera Palas aynı zamanda en tanınan otellerinden biri. Otel bazı kitaplara da konu oluyor. Otelde Atatürk’e ait bir oda da bulunuyor. 

Savon Otel – Hatay

 Osmanlı döneminde 1860’lı yıllarda inşa edilen bu otel ilk olarak sabun fabrikası olarak işletiliyordu. Yapılan restorasyonun ardından otel olarak kullanılmaya başlandı. 

Splendid Palas Hotel – Büyükada

Splendid Palas Hotel – Büyükada 1280X748

1908 yılında inşa edilen ve hala hizmet veren Splendid Palas, Türkiye’de 1. derecede tarihi eser statüsünde korunuyor. Birçok tarihi olaya tanıklık eden otel günümüzde hala sapasağlam ayakta!

Şirehan Otel – Gaziantep

Gaziantep’te bulunan Şirehan otel 1885 yılında dönemin Halep Valisi tarafından inşaa ettirildi. Dönemin izlerini hala barındıran otel, mimarisiyle dikkat çekiyor. 3 farklı girişi bulunan otel İpek yolu üzerine inşa edilmiş nadir hanlar arasında yer alıyor. 

Hotel Hışvahan – Gaziantep

Lala Mustafa Paşa Han olarak da bilinen bu otel, Gaziantep’in en eski hanı. Otel Türkiye'nin eski ve en görkemli konaklama noktaları arasında yer alıyor.  Gaziantep Kalesi’nin eteklerinde konumlanıyor.

Gerçek Bir Hayat Hikayesi "Bese" Basım Aşamasında! Gerçek Bir Hayat Hikayesi "Bese" Basım Aşamasında!

Tarihi Selçuklu Konağı – Mardin

Tarihi Selçuklu Konağı – Mardin 1280X719

Bir zamanlar adliye olarak hizmet veren bu otelde odaların her birine meşhur Artuklu hükümdarlarının isimleri verilmiş.  Otel etkileyici mimarisinde dikkat çeken tarihi taş bezeme işlemeleri ve etnik motifleriyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 

Editör: Sena ERDOĞAN