İran'ın İsrail'e yönelik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları Avrupa ve Asya arasında sefer yapan uçakların seçeneklerini daha da daraltmasına ve uçuşlarda aksamalara neden oldu. Son iki gün içinde aralarında THY, Pegasus, Ajet, Qantas, Alman Lufthansa, United Airlines ve Air India’nın da bulunduğu en az bir düzine havayolu şirketi uçuşlarını iptal etmek veya yeniden yönlendirmek zorunda kaldı.

Bakan Koca: "2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek" Bakan Koca: "2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek"

OPSGROUP'un kurucusu Mark Zee,  İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını havacılıkta yaşanan en büyük kriz olarak nitelendiriyor. Buna göre Zee,  havayolu şirketlerinin Ortadoğu için yeni rotalar oluşturmak zorunda kalacağını belirtiyor. 

Zee'ye göre İran hava sahası Avrupa ve Asya arasında seyahat eden havayolları tarafından kullanılıyor ve bu havayolu şirketleri Türkiye üzerinden ya da Mısır ve Suudi Arabistan üzerinden olmak üzere iki alternatif güzergahla sınırlanacak.

Editör: Sena ERDOĞAN