Bir değişiklik olur diye yazmadım 1 aydır ama nerede bu inceliği anlayacak kafa. Sen Erzincan’a, memleketine geldin. Yedin içtin birşey demiyorum da esnafı 18 – 20 bin lira dolandırmak neymiş. Tüüü senin suratına.

      Şu an yazdıklarımdan utanıyorum. Şehrim adına, inandığım şeyler adına, Erzincanlılar adına, en çok ta bana bu konuyu anlatanlar adına utanıyorum. Ancak bu bir görev. Dile getirmek gerekiyor aksilikleri. 

     BAKIN KONU NASIL GERÇEKLEŞMİŞ

     Yıl 2018 aylardan Şubat. Erzincan’da Ak Parti’nin olağan genel kurul toplantısı var. Mehmet Cavit Şireci, seçime girdi. Ak Parti’nin İl Başkanı olarak göreve başladı. Bu toplantıya Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yanı sıra birçok Erzincanlı dernek katıldı. Hatta il dışından Derneklerin de katılması için otobüsler tutuldu Erzincan’a getirildi. İl Dışı katılımı beklenenden de fazlaydı esasında.  Neyse Erzincan’ın kurtuluşu ile birleştirilen ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Ak Parti’nin kongresi bitti. İl Dışından teşrif eden erzincanlılar yeni memleketlerine geri döndü.

     Erzincan esnafı da dolayısıyla konaklama ve yemek bedellerini istemeye koyuldu. Önce konaklamayı yapan yüksek cenahla görüşüldü. İl Teşkilatı ve Milletvekilinin ödemeyi yapacağını belirtti konaklamayı yapan derneklerin yönetici ve üyeleri. Ya sabııır. Ama olabilir. Memleketimiz insanı. Gurbetten gelmiş. Belki paraları yoktur. Belki öyle anlaşmışlardır getirenlerle…

     Neyse biraz zaman geçti. Bu kez otelinde konaklama yapanların bahsettiği milletvekilini aradı esnaf. “Sayın vekilim bu ödemeyi siz yapacakmışsınız. Acaba ne zaman yapılır bunun ödemesi ?”

-Milletvekili

IH HIIIIII.

Kim ? Ben bi ödeyecekmişim. Niyeymiş o …

Sayın vekilim Konaklama yapan ………… sizin ödeyeceğinizi söyledi.

  • Milletvekili. Tamam ben konuşurum onunla.

     Otel esnafı bu kez İl başkanını arar. Sayın başkanım kurban olurum. Konu böyle böyle gerçekleşti. 10 – 15 bin lira masraf ettim nasıl ödeme yapılmaz.  

  • İl Başkanı neyse ……. Bey inşallah kısa sürede sana 5 – 10 bin ödenir.

Ancak nerdeee. O da yok.

     Ulaşılan Dernek yöneticilerin devamlı olarak ek süre istediğini dile getiren esnaf, artık telefonlardan ve sosyal medyadan arkadaş olduğu dernek yöneticilerinin kendisini engellediğini kaydederek en kısa süre içerisinde ödemelerinin yapılmasını talep ediyor.

YAZILANLARIN ARDINDAN 

     Kaleme aldığım bu yazının ardından bir kaç telefon aldım. Dernek meğer sadece otel ve yemek parası takmamış. Erzincan'dan yeni memleketlerine geri giderken kullandıkları otobüsün parasını da yine Erzincan esnafına kazık olarak yollamış. Yöntem gene aynı. 

     Erzincan'da onlara tahsis edilen otobüsle Bir güzel sıla hasreti gideren malum dernek yönetimi, memleketleri İliç'e de aynı otobüs ile gidiyor. İliç'te iken otobüs şoförüne kendilerini İstanbul'a götürmeleri karşılığında paylaşmayacağım bir tutarda para karşılığı anlaşıyor. İstanbul'da derneğin önüne kadar giden otobüs, parasını beklerken "Erzincan Milletvekili 3 gün içerisinde bu hizmetinizin bedelini sizin hesap numaranıza yatıracak." denerek eli boş geri gönderiliyor. 

     Otobüs Sürücüsü, firma sahibi bu kez milletvekili arıyor. Vekilimiz de gene

- Neden ben yapacakmışım bu ödemeyi. diyerek haklı tepkisini dile getiriyor. 

     Ben de şunu diyorum. Sen Erzincanlısın arkadaş. Erzincan esnafına kazık atması gereken son kişi sensin. Erzincanlılar diye bir dernek adı altında faaliyet gösterip Erzincanlılara kazık çakmak; o derneğin tüzüğünde yer alan yardımlaşma duygusuyla nasıl bağdaştırıyorsun. Yazıktır. Günahtır.

     Bu paranın en geç 1 hafta içerisinde hak sahiplerine ödenmemesi durumunda ben de üzerime düşen bilgilendirme görevini tam anlamıyla yerine getirmek adına şunları yapacağım.

     Bu derneklerin isimlerini, Başkanların isimlerini, otellerde kalan, otobüste seyahat eden üyelerinin isimlerini, baba adı ve doğum tarihleriyle birlikte paylaşacağım. İl başkanı, milletvekilleriyle çekildikleri fotoğraflarla birlikte ifşa edeceğim.

      Burası önüne geldiğinde kazık atacağın, işine geldiğinde dolandıracağın insanların olduğu bir memleket değil. Çiftlik te değil. Yok öyle yağma...