Rahmet, marifet, bereket ayı olarak tanımlanan, onbir ayın sultanı Ramazanın son günündeyiz.. Yarın İslam alemiyle birlikte Milletce bayram yapacağız.. Ramazan Bayramını kutlıyacağız..
         İster dini bayramlar, ister milli bayramlarımız olsun, bayramlar toplumun ortak sevinç günleridir.. İnsanlar arasındaki sevgi bağlarının, birlik ve bütünlük duygularının güçlenmesine vesiledir…
         Toplu bayramlaşmalar, eş, dost akraba ziyaretleri. Yoksullara yardım yapılması. Çocukların sevindirilmesi. Sözünü ettiğimiz insani duyguların gelişmesine katkısı vardır.
         O bakımdan bayramı bayram gibi kutlamak, değerlendirmek gerekmektedir.. Bayramı sadece bir tatil günleri olarak görmek ve öyle değerlendirmek doğru bir yaklaşım olmıyacaktır… Bayramın faziletlerinden yararlanmak için, onun gereklerine uymak lazımdır..
         Bizim Ülkemizde Bayram tatillerinde trafik kazalarının arttığı gözlenir. Bayram öncesinde bu konuda ilgili birimlerce yapılan açıklamalarda meydana gelen trafik kazaları hatırlatılarak sürücülerin dikkati çekilir. Ama yinede, eş, dost ziyareti için yola çıkanların kazalarda can verdiği, yaralandığına ilişkin haberler, TV kanallarında, gazete sütunlarında yer alır. Hasret kavuşturan yollar sanki ebedi hasrete götüren yollar olur.
         Trafik kazalarının yüzde 90 oranda, insan unsuru kusurundan kaynaklandığı istatistiklerde ifade ediliyor. Artan cezalara, sıklaşan trafik kontrollerine rağmen, bu durum değişmiş deyil. Kaldı ki, şehirler arası yollar, on yıl önceki yollar deyil. Genelde, kaza riskini azaltan standardı yüksek bölünmüş   yolarımız var. Buna rağmen kazaların en aza indirilmesi mümkün olamıyorsa, demek ki insan unsuru üzerinde daha fazla durmak gerekiyor demektir.
         Bayram dolayısıyla yayınlanan tüm mesajlarda, Bayramın iyiliklere, güzeliklere, sulh ve sükuna, barışa, birlik ve bütünlüğün korunmasına vesile olması istenir.. Tüm dilekler bunu içerir.. Yazımızı noktalarken, bizde Ramazan Bayramının tüm insanlığa ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını dilemekteyiz.. Huzur ve sukün içinde sağlıklı olarak nice bayramlara erişilmesini yüce Alah’tan niyaz etmekteyiz.
         Tüm hemşehrilerimizin, okurlarımızın, dostlarımızın bayramını en iyi duygularla kutlamaktayız..