Yönetmelik, belge, levha ya da pano gibi materyallerin işletmenin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üzerine kolaylıkla görülebilir şekilde yerleştirilmesini şart koşuyor.

4 PKK/YPG’li terörist etkisiz! 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz!

Diğer yandan bu düzenleme, işletmelerin yeni uygulamaya hızla adapte olmasına neden oldu. Bazı işletmeler fiyat listelerini kapı önlerine koyarken bazıları ise restoran ve kafelerin camlarına asarak düzenlemeye uyum sağladı. İşletme sahipleri ve müşteriler, yönetmeliği olumlu bir adım olarak değerlendirdi. İşletmeci Osman Çetin, düzenlemenin müşteri güvenini artırdığını belirterek "Yeni düzenleme fırsatçılığın önüne geçiyor." ifadelerini kullandı.

Müşteriler Artık Rahat Edecek!

İşletmeci İlker Candarlı ise müşterilerin artık ödeyecekleri bedeli net olarak bilebileceklerini vurgulayarak  bu durumun hem müşteri hem de işletmeci için faydalı olduğunu ifade etti. Müşteri Mehmet Tozlu ise düzenlemenin özellikle turistler ve öğrenciler için önemli olduğunu belirterek "Artık müşteriler alacakları ürünlerin fiyatlarını daha net bir şekilde bilebilecek." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi