Yarın yeni bir yıla giriyoruz.
            2014 yılının, dünyamız için, ülkemiz ve insanımız için hayırlara vesile olması içten dileğimdir.
            İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla koca bir yıl geçip gitti. 2013 yılı takviminin son yaprağını dün kopardık. Oysa bir tomar kağıdı duvara astığımızda, nasılda gözümüzde büyütmüştük, teker teker koparmakla nasıl bitecek demiştik.
            Her yılbaşı geçen bir yılı kaybetmek olduğu kadar, yeni bir yılı kazanmaktırda. Kazanılan yeni yıl dolayısıyla yayınlanan mesajlardaki dileklerde genellikle barış, insan sevgisi, sağlık ve mutluluk vurgulanır.
            İstenirki; içte ve dışta insanlar barış içinde yaşasın. Hayat seviyesi yükselsin. Tüm kötülükler yok olsun. İnsanlar birbirini sevsin. Birbirine güvensin. Kimse kimseyi inciltmesin. Hayat, adeta bir kardeşlik içinde, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir şekilde devam etsin.
            Yeni yılda daha iyiye, güzele ulaşabilmek için, dünyayı ve ülkeleri yönetenlere olduğu kadar, bireyler olarak herbirimize görevler düştüğünüde ifade etmeliyiz.
            Ne yaptık geçen bir yıl içinde?. Devletimiz için ne yaptık?. Milletimiz için ne yaptık?. Ailemiz, kendimiz için ne yaptık?. Allah rızası için ne yaptık?. Neler yapmayı planlamıştık, neyi başardık. Neyi niçin başaramadık?.
            Bu konularda kendimizi hesaba çekip, bir durum değerlendirmesi yapmalıyız. Yapmalıyızki; yanlışlarımızı, eksiklerimizi, kusurlarımızı görelim. Yeni yılda bunları göz önüne alarak daha başarılı olmanın yolunu, yöntemini bulalım.
            2013 yılının, dünyada özellikle ortadoğuda huzurlu geçtiğini söyliyemiyoruz. Toplumları rahatsız eden savaşlar, acılar, ızdıraplar yaşandı, yaşanıyor.
            Yakın ve uzak çevredeki olayların bizim ülkemizide rahatsız ettiği biliniyor. Buna rağmen ülkemiz ve insanımızın mutluluğu, hayat seviyesinin yükselmesine yarıyacak kazanımların olduğunuda söylemeliyiz. Dileriz ekonomik ve sosyal hayatımızda 2014 yılında daha güzel gelişmeler olur.
            Yeni yıl mesajlarında vurgulanan; sağlık, mutluluk, huzur, güven, başarı dilekleri, kişisel beklentiler gerçekleşirmi bilemiyoruz. Ama o arzular, istekler, hayallerde olmasa?.. Demiyorlarmı, “insan hayal ettiği müddetçe yaşar”
Daha mutlu, daha umutlu, sağlıklı başarılı nice yıllara…