Şehrimiz gün geçtikçe yeni bir simaya yeni bir cehreye kavuşuyor. Yeni açılan bulvarlar, yollar ve yeni iskan alanları. Ara caddeler üzerinde yapılan yeni düzenlenmeler, her yıl yenileriaçılanmahalle çocukparkları. Cazipbir hale gelen şehrimizde yükselme devrini yaşayan inşaat sektörü.
Geçen yıllarda yapılan ve halen yapılmakta olan kaldırımlardaki ve çarşı merdivenlerdeki andezit taşları kalıcılığın bir örneği gibi. Belediyemiz temizlik konusunda titiz ve güzel hizmetler vermektedir, ancak şehir merkezindeki Barış Manço parkında da aynı titizliği görmek isteriz.
Bütün  hizmetler güzel bir şekilde yürütülüyor ama yollarımız hiçte iç açıcı değil. Aylar mevsimleri, mevsimlerde yılları kovaladı. Halen daha bizim yollar, bizim caddeler Erzincan tabiriyle ‘’hele daha emele gelmedi.’’
Ana caddeler hariç, diğer bütün yollar ve caddeler üzerinde yama olmayan hemen, hemen hiç bir bölüm göremezsiniz. En fazlada, arabası olan vatandaşlar bu sıkıntıları daha çok yaşamaktadır. Bakarsınız bir yamadan bir yamaya geçiş ve yağmurda oluşan su birikintileri. Arabanızla yolunuzda ilerlerken aniden önüne çıkan bir tümsek veya bir çukurluk.
Yağışlı bir günde, arabanızla giderken belki sizde Ergenekon bulvarından geçmişsinizdir. Senelerdir bu bulvar boyunca muhtelif yerlerinde oluşan göletleri çukurları ve arabanızın pis çamurlu suları etrafınıza ve insanlara sıçratarak geçtiğinize şahit olmuşsunuzdur.
Yağışlı günlerde Belediyemiz tarafından yol ekipleri kurulmalıdır. Cadde ve yollarda oluşan göletler numara verilmek suretile tesbit edilerek sonrada onarımı yapılmalıdır.
Diğer yandan A.B.C. bloklarının girişine varmadan trafik ışıklarının yakınında, yolun sağ kaldırımında büyük reklam panoları vardır. Yaya yürürken eğer dikkat ettiyseniz, bu üç bölümlü koca reklam panosu kaldırımın tam orta yerine monte edilmiştir. Yıllardır hiç yeri değiştirilemeyen tarihi bir eser gibi bekletilmektedir. Bu memlekette kör insanlar var, dalgın ve düşünceli insanlar var. Belki de kaç insan başını acıyla vurduğunda dil sayarak gitmiştir.
 Başka kaldırım reklam panolarında olduğu gibi bu kaldırım reklam panosununda kaldırımın ardına alınması hususunda yetkililere seslenmek istiyorum. Keza bu dört yol kavşağına yakın bu reklam panosu çapraz trafik görüşünü de daraltmaktadır.
Bir eskiyi ne kadar çok güzel yamalarla yenileseniz de eski yine eskidir, bir gün yine bir taraftan eskiliği ortaya çıkacaktır. Yıllarca sabırla bekliyoruz. İnşallah yıllarca süren yeraltı tamir ve çalışmaları bir gün biterde yeni, temiz ve kalıcı asfalt yollara kavuşuruz. 
En güzel şehir bizim şehrimiz, en güzel yollar bizim yollarımız olsun.