14 Mayıs tarihinde tüm ülke seçime hazırlanıyor. Ak Parti, CHP, MHP, Yeniden Refah gibi Partilerin yanında milletvekili olmak için ter dökecek olan bir diğer kişi ise Zafer Partisi'nin adayı. Cengiz Türk, en iyi hizmeti sunabilmek için aday olduğunu belirtti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını sonlandırmak için, ülkenin kısa sürede kurtuluşa ermesi için tek doğru yolunun Zafer Partisi'nden geçtiğini belirten TÜRK, özellikle sığınmacı politikalarıyla ülkenin yanlızlığa itildiğini, halkın fakirleştiğini belirtti. 

Zafer Partisi iktidarı sırasında FETÖ ile mücadelenin tavizsiz sürdürüleceğini, PKK ile mücadele tavizsiz yapılacağını belirten Zafer Partisi Erzincan Milletvekili adayı Cengiz Türk, tarikat ve cemaatlerin bürokrasideki hakimiyetlerine son verileceğini,  sığınmacıların 1 sene içerisinde vatanlarına dönmesinin sağlanacağını kaydetti. 

İsrafı durdurup, kamunun kaynaklarını yatırıma aktarılmasının sağlanacağını kaydeden Cengiz TÜRK,  Zafer Partisi'nin iktidarı içerisinde Türkiye Varlık Fonunu kapatılacağını, Merkez Bankası’nın itibarının da geri vereceğini belirtti. 

"İHA ve SİHA programlarını güçlendirerek devam ettireceğiz" diyen Türk, TSK'yı tekrar Atatürk’ün ve Türk Milletinin ordusu haline getireceğiz diyen Cengiz Türk, Zafer Partisi’ne verilecek her oyun 13 Milyon sığınmacının gitmesine vesile olacağını belirtti.

Erzincan'ın sorunlarını bildiğini, bu sorunların çözümünde söz sahibi olmak amacıyla böyle bir adım attığını kaydeden Cengiz Türk tarım politikalarının tekrar gözden geçirileceğini, Erzincan gibi şehirlerin kalkınması için izlenen yanlış tarım ve hayvancılık politikalarıın tekrar elden geçirileceğini kaydetti. 

Annesini ayı yiyen keçi artık büyüdü Annesini ayı yiyen keçi artık büyüdü

Halkın da yönetime ortak olması için sürekli istişerelerde bulunacağını belirten Cengiz Türk "Halk ile atılan adımın en doğru adım olacağına inanıyorum. Halka rağmen atılan adımların karşısında duracağım" dedi.

CENGİZ TÜRK KİMDİR ?

Cengiz Türk, 1973’de İstanbul’da doğdu. Aslen Erzincan'ın Üzümlü ilçesindendir. (Ciminlidir)  Evli ve bir kız çocuğu babası olan Cengiz Türk, Lise öğrenimini Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi’nde tamamladı. Türk-Alman işbirliği ile kurulmuş olan bu okulda yazılım ve robotik teknolojileri eğitimi aldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünü üçüncülük ile bitirdi. Üniversite yıllarında profesyonel iş hayatına atıldı ve çeşitli bilgisayar yazılım ve donanım konusunda uzman firmalarda çalıştı.
Mezun olduktan sonra ithalat/ihracat konularında uzmanlaşarak, gümrükleme ve antrepoculuk sektöründe profesyonel çalışma hayatına devam etti. 2002 yılında İstanbul’da uluslararası bir firmada yönetici olarak görevi yürütmeye başladı. Halen bu firmada üst düzey yönetici olarak görev yapan Türk, şirketin üretim, operasyon, tedarik zinciri ve dış ticaret işlemlerinden sorumlu..

Gençliğinden beri sahip olduğu milliyetçi siyasi düşünce yapısını, 26 Ağustos 2021’de kurulan Zafer Partisi Kurucular Kurulunda görev alarak siyasete taşıdı. Zafer Partisinde ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı görevinde bulundu, halen Zafer Partisi GİK(Genel İdare Kurulu) üyeliğine devam etmektedir. 
2023 yılı genel seçimlerinde, Zafer Partisinin 28.Dönem Erzincan 1.Sıra Milletvekili adayı oldu.

Aynı zamanda Zafer Partisi’nin tüm dijital platformlarda yayınlanan marşlarından birinin de bestecisidir.

https://www.youtube.com/watch?v=83PxkmXbvRo

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Amatör olarak müzikle uğraşmak, dinler tarihi araştırması yapmak hobileri arasında yer almaktadır.
 

Editör: Mücahit Özdemir