22-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan 38. Ahilik Haftası kapsamında Erzincan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Ahilik pilavı ikram edildi.

Kutlamalar, Erzincan Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden programa; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bedir Limon, Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bedir Limon, ahiliğin sadece bir mesleki örgütlenme değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, “Ahilik prensiplerini yeni kuşaklara aktarmak boynumuzun borcudur. Dürüstlük, kardeşlik ve yardımlaşmayı esas alan bu geleneğimiz, toplumumuz için evrensel bir değerdir” dedi.

Programda son konuşmayı yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise ahiliğin toplumun vicdanı olduğuna dikkat çekti. Aydoğdu, “Ahilik sadece dükkân kapatıp helal olsun demek değildir; helali hayatının şiarı yapmaktır. Ahilik, komşusunu kendine tercih etmektir, ekmeğini paylaşmaktır, insana kıymet vermektir. Eğer Erzincan’da bir hemşehrimiz aç yatıyorsa, biz ahi değiliz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, meydanda hazırlanan geleneksel ahilik pilavından tattı.

Muhabir: Eren Bayrak