Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapıldı. Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle, mezuniyet başarı sıralamasının belirlenmesine yönelik kriterler yeniden şekillendirildi.
Yeni yönetmeliğe göre, Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet başarı sıralaması 100 puan üzerinden hesaplanacak. Genel Akademik Not Ortalaması'nın (GANO) oluşturulmasında ise öğrencilerin ilk beş eğitim dönemindeki dönem not ortalamaları esas alınacak.
Yatay geçiş, özel öğrenci statüsü veya değişim programları kapsamında fakülteye gelen öğrencilerin başarı sıralamaları belirlenirken yalnızca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördükleri dönemler dikkate alınacak. Ayrıca Dönem 5'ten itibaren yatay geçiş yoluyla kayıt yaptıran öğrenciler, mezuniyet birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü değerlendirmesine dahil edilmeyecek.
Yönetmelikte mezuniyet derecesi elde edebilmek için akademik başarının yanı sıra disiplin ve sınav performansına ilişkin yeni şartlar da getirildi. Buna göre öğrencilerin Dönem 1, 2 ve 3'te yıl sonu genel sınavlarını, Dönem 4 ve 5'te ise staj sonu sınavlarını ilk haklarında ve bütünlemeye kalmadan başarıyla tamamlamış olmaları gerekecek. Bunun yanında öğrencilerin herhangi bir disiplin cezası almamış olması da mezuniyet derecelerinin belirlenmesinde temel kriterlerden biri olacak.
Belirlenen şartları sağlayan öğrencinin bulunmaması durumunda ise derece sıralamasında bütünleme sınavına daha az kalan öğrenciye öncelik tanınacak. Ayrıca, üniversite yönetim kurulunca kabul edilen mazeretler dışında dönem veya staj tekrarı yapmamış olma şartı da uygulanacak.
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğinin uygulanmasından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü sorumlu olacak. Yeni düzenlemenin, mezuniyet başarı değerlendirmelerinde akademik performansın yanı sıra eğitim sürecindeki disiplin ve istikrarı da ön plana çıkarması hedefleniyor.




