Kutluğ Ataman'ın yazıp yönettiği ve Erzincan'ın Doğanköy ve Sazlıpınar köylerinde çekilen filmin, 64. Berlin Film Festivali'nde panorama kategorisinde gösterileceği bildirildi.
Festivale, Erzincan'da yapılan seçmelerde 400 kişi arasında seçilen ve filmde başrol oynayan 10 yaşındaki Sıla Lara Cantürk de babasıyla katılacak.
Oyunculuk merakının olduğunu söyleyen Sıla Lara Cantürk, "Bir gün afişleri gördüm, dedeme söyledim beni götürmesi için. Sanırım 400 çocuk vardı, onların arasından beni seçtiler. Doğanköy'de benim 24 sahnem vardı ve başrolde oynadım. Filmin çekimleri altı hafta sürdü ve bitti. Ben de Almanya'ya gideceğim, Berlin Film Festivali'ne katılacağım. Çok mutluyum, heyecanlıyım, kırmızı halıda yürüyeceğim için" diye konuştu.
Filmde, kötü bir karakter olan "Vicdan"ı canlandırdığını belirten Cantürk, "Berlin Film Festivali'ne az sayıda Türk filmi gidiyor, bunların arasında bizim filmimiz de var. Hem Türkiye açısından hem de benim açımdan ilk deneyim olarak çok mutluyum, heyecanlıyım" dedi.
Anne Filiz Cantürk de "Ben 'seçilemez' diye düşündüm, 400 çocuk arasında seçilemeyebileceğini söyledim Sıla'ya. O 'hayır anne, beni seçecekler' dedi. Elemelerde de seçilince mutlu olduk. Merakı vardı çocukluğundan beri televizyon karakterlerini aynanın karşısına geçip taklitlerini yapıyordu. Afişleri görünce de dedesine 'beni götür' dedi, gitti ve başarılı oldu" ifadesini kullandı.
Baba İnan Cantürk ise festivale kızıyla gideceğini ifade ederek, "Hem Türkiye için, hem Erzincan için, hem de bizim için çok büyük bir onur" dedi. İnan ve Sıla Lara Cantürk, Almanya'ya gitmek üzere Erzincan'dan yola çıktı. 
Editör: Doğu Gazetesi