16 Nisan’da yapılacak referandumda neden evet diyeceklerini detayları ile birlikte anlatan Milletvekili bayram, Erzincan’da yapılan ve yapılmakta olan projeler hakkında bilgiler vererek, derdi Erzincan olmayanları da Erzincan’ı terk etmeye davet etti.

Milletvekili Bayram ilk olarak 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda neden evet oyu kullanmak gerektiğini belirterek; “Daha güçlü Türkiye için, çift başlılığın ortadan kalkması için, Cumhurbaşkanı Başbakan kavgalarının ortadan kalkması için, daha hızlı bir işleyiş için, bürokratik engellerin kalkması için, siyasi istikrar için ve mega projelerin devamı için Evet dememiz gerekir” dedi.

Bayram açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir referandum sürecindeyiz. 16 Nisan bizler için önemli bir tarih, bu sürecin ilk raundu olan 19 Mart sayın Başbakanımızın Erzincan’ı teşrifleriyle başladı. Bu şehrin evladı Sayın Başbakanımızı Erzincan bağrına bastı, tarihin en kalabalık mitinglerinden bir oldu. Erzincan halkımızla basınımızda STK’larımızla, ilçe teşkilatları, il teşkilatları ve belediye başkanlarımıza Çok teşekkür ediyorum. Bu şehrimizin en önemli özelliği birlik beraberlik ve kardeşliktir.  Erzincan'a hizmet için bizler bütün partiler olarak bir araya gelmiş, Erzincan için daha neler yapabiliriz bunun gayretini gösteriyoruz, bunun mücadelesini veriyoruz asıl olan da bu.”  

“İSTİKRAR SÜRSÜN”

“Tabii 16 Nisan'da neden evet diyeceğiz bu çok önemli. Birincisi darbe ve vesayet dönemi sona erecek. Ülkemizin geçmişine baktığımız zaman tarihimizde birçok darbe ve Vesayet dönemi yaşanmış. İnşallah 16 Nisan’da bu dönem sona erecek. Bürokratik vesayetin bitmesi için, işlerin hızlı yürümesi için 16 Nisan çok önemli. Çift başlılığın ortadan kalkması için evet önemlidir. Geçmişten bu güne hep Cumhurbaşkanı Başbakan kavgaları süre geldiği aşikâr. Bu da bizim ülkemizin gelişmesini daima sekteye uğrattı. Tek başlılık olduğu müddetçe daha başarılı işler yapılacak. Yine bir sebep siyasi istikrar. Tek başına iktidar her zaman daha olumlu olmuştur. Geçmiş yıllara baktığımızda ve son 15 yıla baktığımızda Türkiye 5 kat daha büyümüş. Siyasi istikrarın sonucunda ekonomik istikrar tek başına iktidar dönemlerinde daha da artmıştır. Tek başına iktidar ile Türkiye'nin nasıl şaha kalktığını mega projeler ile istikrarın sürdüğünü gördük. Geçmişte de bunları demiştik yapmak için ama yapamadık bunları hayal ediyorduk, ama bugün hayallerimiz gerçeğe dönüştü.

“YENİ PROJELERLE DAHA ÇOK İSTİHDAM SAĞLANACAK”

“Bugün görüyoruz birçok yatırım yapıldı ve şehrimiz her gün daha güzel hale geliyor.  Daha 15 sene önce sadece bir tane uçak vardı, şimdi bakıyoruz 4 günde 4 uçak havaalanından kalkar oldu. Daha yeni İzmir seferlerimiz başladı. Sabiha Gökçen Erzincan arası çalışma yürütüyoruz inşallah onu da hizmete açacağız. Havayolu halkın yoluna dönüştü. İlçelerimiz doğalgaza kavuşuyor. Tercan, Çayırlı Refahiye’de doğalgaz çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Erzincan'ın bir önemli projesi de tramvay Projesi. O da şu anda Ulaştırma bakanlığımızda ihale aşamasına yaklaştık ve bunu da gerçekleştireceğiz. Üniversite ile şehri birleştireceğiz. Ergan dağımız var onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor ve Erzincan’ımız kış turizminde önemli bir role sahip olacak. Takımlar burada kamp yapma şansı bulacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine organize sanayide yüze yakın firma müracaat etti, bunların hepsi kurumsal firmalar.  Bu birçok istihdam demek çok önemli bir proje. Ortaya koyduğumuz çalışmalar ile şehrimizin makûs talihi, kaderi değişecek. İnsanılar işsiz kalınca bizler üzülüyoruz. Kalıcı yatırımlarla beraber bu sorunları inşallah çözeceğiz. Yine stat ile ilgili bir çalışmamız var. Kaynaklar aktarıldı altları otoparklı olacak şekilde ve amatör kulüplerimizi de kapsayacak çok kapsamlı bir stat olacak. Hipodrom çalışmalarımız var onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor.  O da yaklaşık 2 bin kişiye yaklaşık bir istihdam sağlayacak. Sera çalışmaları var organizede besi çalışmalarımız var. Şehrimizde tarımdan tutun hayvancılığa kadar bütün çalışmalar yapılıyor. İlçelerdeki baraj projeleri devam ediyor. Her ilçemize Gençlik Merkezi yapıyoruz. TOKİ ile ilgili de çalışmalarımız hala ilçelerimizde devam ediyor. Belediye başkanımızla da istişare ettik şehrimizin dizaynını yeniden yapacağız. İnşaat kalitesi yükseldi Erzincan'da yapı denetim var, günümüz şartlarında kaliteli depreme dayanıklı bir sistem gelişti. Sadece Erzincan deprem bölgesi değildir, İstanbul'da deprem bölgesi ama orada 50 katlı inşaatlar yapılabiliyor. Alınacak önlemlerle Erzincan'da da bunlar yapılabilir.  Bunun dışında TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veriyoruz. Yine eski otogarın olduğu yere de altında iki katlı otoparkı olan bir AVM türü, tiyatro salonu, kütüphane, konferans salonu gibi bölümlerin bulunduğu bir projemiz var. Çok güzel bir proje onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Kültür Bakanlığı bir Gezici kütüphane ayarladı, yakında şehrimize gelecek. Şehrimiz ile ilgili Terzi Baba Mezarlığı karşısında çok güzel bir külliye projesi var. Bunu da belediyemiz sağ olsun hazırlıklar yaptı, çalışmalar son aşamaya geldi. O projeyi de hayata geçireceğiz. Yine şehrimizde ibadethane çalışmalarımız devam ediyor. Cem evi ile ilgili de çalışmalarımız var. Bu arada hem Erzincan’da hem İstanbul'da Cem evlerimizi ziyaret edeceğiz. İbadethaneler konusunda nerede ihtiyaç varsa bir bir yerine getireceğiz.

Referandum sürecinde ve daha sonrasında yine ülkemiz için sonuç ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi 250 yataklı hastanemiz vardı, bunun yanına 250 yataklı bir hastane yapıyoruz. İhalesi yapıldı yer teslimi yapıldı. Nisan’ın ilk haftasında çalışmalar başlayacak. Bu önemli bir hastane akıllı bir hastane. Şehrimizin derdine derman olacaktır. Ama Tıp Fakültesi dekanımızın önderlik ettiği bir proje var, şehir hastanesi projesi. Bunu çok tartıştık biz. Şu anda biz gündeme alırsak yapılan 250 yataklı hastanemizin süresi uzayacak. Bu hastane bir bitsin görelim ama bu şehir hastanesini bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu 250 yataklı hastanemizin yol aldığını bir görelim ondan sonra Şehir Hastanesi projesine geçeceğiz. Yine merkezdeki Devlet Hastanesi ile ilgili duruma gelirsek, Erzincan'da ayakta poliklinik hizmeti ihtiyacı var. Yapılacak 250 yataklı hastanemizin ardından sonraki süreçte duruma göre Devlet Hastanesi'nin durumu daha net ortaya çıkar.”

“YA ÇALIŞ YA TERKET”

“Erzincan'da bir ziyarette kulağıma gelen bir şikâyet emar ile ilgili oldu. Bununla ilgili uyarılarda bulundum fakat geçtiğimiz günlerde aynı şikâyeti tekrar aldım. Bunun sonucunda Genel Sekretere talimat verdim ya bu işi bitir ya da bu diyardan git bu kadar net. Bu Şehirde çalışacak insanlara ihtiyaç var. Ben Erzincan'dan artık Erzurum'a Trabzon'a sevk istemiyorum. Erzincan hak ettiği hizmetlere sahip olacak Erzincan ne Trabzon’un ne Erzurum'un arka bahçesi değil. Bunu düşünenlerde düşündükleri yere giderler bunu bu kadar net söylüyorum. Bunu konuda taviz yok. Biz milletimize hizmet edeceğiz. Sağlık en önemli hizmet alanlarındandır. Bu konuda en ufak taviz vermeyeceğiz. Allah'ın izniyle de bu şehir hak ettiğini alacaktır. Erzincan Üniversitesi'ne bir tane Erzincanlı değil birçok Erzincanlı dekan olacak. Üniversitemize gardiyanlık bölüm açtık işe alım garantili. 400'e yakın mezun vereceğiz bu yıl. Bunun dışında fakülte yapılması için üniversiteye müracaat ettik. Erzincan'ın fakülte sayısını artıralım, bizim yurt sorunumuz yok, fakülte yapabilecek gücümüz de var. Bunlar önemli hizmetler, nerede bir Erzincanlı varsa hepsiyle tek tek görüşüyoruz. Bursa-Yalova Antalya gibi artık yurtdışındaki Erzincanlılarla da bir araya geleceğiz. Neticede hemşirelerin bizler için çok önemli, onlardan sıla hasreti çekiyor. Bizler hizmet edeceğiz ki geri dönüşler başlasın. Erzincan'da istihdam alanları oluşturursak Erzincanlıların da dönüşler hız kazanacak. İstanbul'da Erzincan Üniversitesi kurma çalışmalarımıza başladık, güzel bir proje yaptık, İnşallah bu projeyi de yakında hizmete sunacağız. Beytahtı Milli Park alanı oldu, Dumanlı Yaylası ile ilgili çalışmalarımız var Bunları da en kısa zamanda neticelendireceğiz. Biz yeter ki bir olalım, beraber olalım, hizmet edelim.”

Milletvekili Serkan Bayram açıklamalarının ardından; “Burada bize zaman ayırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tek gayemiz Erzincan olduğu zaman başaramayacağımız hiçbir şey kalmayacak” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi