Erzincan’da 2025–2026 eğitim öğretim yarıyılının tamamlanmasıyla birlikte 250 okulda öğrenim gören 41 bin 2 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline çıktı. Kentteki resmi karne töreni Erzincan Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Düzenlenen törene Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, sendika temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini dağıttı ve başarılarından dolayı tebrik etti.
Törende kısa bir konuşma yapan Vali Hamza Aydoğdu, öğrencilerin bir dönem boyunca gösterdikleri emek ve azmin takdire şayan olduğunu belirtti. Tatil sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aydoğdu, öğrencilerin hem dinlenmelerini hem de kendilerini geliştirecek etkinliklere zaman ayırmalarını tavsiye etti.
Vali Aydoğdu, karne hediyesi olarak öğrencilere Ergan Dağı’nda kayak etkinliği düzenleneceğini ve köfte ekmek ikramında bulunulacağını açıklayarak çocuklara sürpriz yaptı. Açıklama, öğrenciler tarafından büyük sevinçle karşılandı.
Karne töreni, öğrencilerin mutluluğu ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.





