Düzenlenen bayramlaşma törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma programında konuşan Vali Abdurrahman Akdemir konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erzincan’ın Ramazan ayı süresince göstermiş olduğu, birlikteliğin, kardeşliğin ve dostluğun tüm Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Vali Akdemir, tüm Erzincan halkının Ramazan bayramını kutladı.
Konuşmasında, 3. Ordu Komutanlığı görevinden 1. Ordu Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Ahmet Turmuş'a Erzincan'da görev yaptığı süre içerisinde göstermiş olduğu üstün hizmetlerinden dolayı şükranlarını arz eden Vali Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'a yeni görev yerinde başarılar diledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında: “Mübarek Ramazan sonrası bayramı idrak ediyoruz. Bayramın hepimize, bütün milletimize hayırlı ve mübarek olmasını niyaz ediyorum. Yurdumuz çok büyük badirelerden geçti. Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne ülkemizde insanımızın rahatı huzuru ve güvenliği için askerimiz, kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz demeden mücadele etti. Gazilerimiz var. Şehitlerimiz var. Bu mübarek günde onları da rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz." şeklinde konuştu. Erzincan Belediyesi’ndeki toplu bayramlaşma töreninin ardından İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Akdemir emniyet mensuplarının bayramını kutladı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde ki bayramlaşma töreninin ardından 100. Yıl Atatürk Huzurevi'ne giden Vali Akdemir ve eşi Sema Akdemir huzurevi sakinleri ile bayramlaştı.
75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sabancı Kız Yetiştirme Yurduna kalan çocuklarla bayramlaşan Vali Abdurrahman Akdemir son olarak da İl Jandarma Komutanlığı ziyaret ederek jandarma personelinin bayramını kutladı. 
Editör: Doğu Gazetesi