Türkiye ve ABD arasındaki ikili ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla 2013 yılında ABD Ticaret Odası bünyesinde kurulan Amerikan-Türk İş Konseyi'nin yeni başkanı Hamdi Ulukaya oldu.

Netflix Türkiye'de kaç kişiye istihdam sağladı? Netflix Türkiye'de kaç kişiye istihdam sağladı?

Hamdi Ulukaya’nın Amerikan-Türk İş Konseyi Başkanı olması dolayısıyla bir açıklama yapan Konsey’in bağlı olduğu ABD Ticaret Odası’nın Başkanı ve CEO'su Suzanne P. Clark, "Hamdi Ulukaya, Amerikan-Türk İş Konseyi'nin yeni başkanı olarak dinamik liderliğini ve yenilikçiliğe olan bağlılığını Türkiye ile ikili ilişkilerimize taşıyacak" şeklinde konuştu.

Chobani'nin Kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya ise konuya ilişkin açıklamasında, “Olumlu değişimi yönlendirmek ve herkes için daha adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak için ortak bilgimizi ve kaynaklarımızı kullanmak ve işbirliği yapmak için Amerikan-Türk İş Konseyi'ne katılmaktan onur duyuyorum. İş konseyi, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri halklarını bir araya getirmek, yeni bağlantılar ve bu iki ülke için müreffeh bir ilişki geliştirmek için güçlü ve etkili bir yol sunuyor. Konseyin hem bugüne kadar başardıklarından hem de gelecekte birlikte yapacağımız işlerden şimdiden gurur duyuyorum” dedi.

Editör: Sena ERDOĞAN