Beslenme değişikliğine bağlı olarak insan vücudunda da değişimler yaşanır. Bu değişimlere bağlı olarak yüksek tansiyon, koroner kalp rahatsızlıkları ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar artış gösterebilir. Sıcaklığa bağlı olarak terleriz. Terleme faydalı olduğu kadar da tehlikeli olabilir. Neden diye sorarsanız, terlemeye bağlı olarak su ve mineral kaybına uğrayan vücudumuz. Gerekli takviyeler yapılmadığı takdirde baş dönmesi, bulantı, bayılma hissi gibi sağlık problemleriyle tepki gösterebilir.

Formumu Nasıl Koruyacağım?

Yaz aylarında artan mikrobik faaliyetler neticesinde ishal vakaları da artmaktadır. Özellikle küçük çocuklarda ve bebeklerde bu rahatsızlık son derece tehlikeli olabiliyor.

Uzmanlar yaz aylarında yapılması gerekenleri şöyle sıraladılar:

Ana yemekler öncesi aralarda ara öğün yemelisiniz. Bu ara öğünlerde açlığınızı yatıştırıcı kaliteli besinleri tüketmeye gayret göstermelisiniz ve ana öğünde yediğinizden çok daha az gıda tüketmelisiniz.

Kene popülasyonu arttı! Kene popülasyonu arttı!

Bol Su İçin. İçtiğiniz su terlemenizden kaynaklanan su kaybınızı giderecek ve kendinizi dinç hissetmenizi sağlayacaktır.

Posalı Besinleri Tüketin. Bağırsakları harekete geçirici, düzenli çalışmalarını sağlayıcı, kansere karşı koruyucu olan posalı besinler ayrıca acıkmayı da geciktirirler. Gün içerisinde fırsat buldukça meyve tüketmeye gayret gösterin. Üstelik meyve tüketimi vücut direncinizi de arttıracaktır.

Gıda zehirlenmelerine dikkat. Yaz sıcaklarıyla birlikte gıdalar daha çabuk bozulabilmekte. Bozuk gıdalar sağlığımız için büyük risk oluşturuyor. Gıdaları buzdolabından çıkardıktan sonra ısıtıp tekrar buzdolabına koymayın.

Editör: Doğu Gazetesi