Haber: Merve KİRAZ

Dünyaca ünlü maden suyu markasında dışkı örneğine rastlandı Dünyaca ünlü maden suyu markasında dışkı örneğine rastlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 - 17 Aralık 2022 tarihleri arasında “Sağlıkta Kalite ile Geleceği Tasarlamak” temasıyla VIII. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi gerçekleştirildi.

Antalya ilinde 3 gün süren kongreye İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN, Başkan Yardımcıları Çetin AĞBABA ve Ünsal SARIOĞLU, Müdürlük Kalite Koordinatörlüğü Birimi ve Sağlık tesisleri Kalite Direktörleri katılım sağladı.

“Sağlıkta Kalite ile Geleceği Tasarlamak” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongre ile, geleceğin sağlıkta kalitesini merkeze alarak, sağlıkta performans ve kalite ile ilgili güncel gelişmeler, deneyimler ve yenilikçi yaklaşımların paylaşılması, sağlık alanında çalışanların iletişim ve iş birliğinin artırılması ile Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi’nin gelişimine katkı gibi konular hedefleniyor.

Gerçekleşen kongrede hedefler doğrultusunda sağlık hizmetlerinde kalite, akreditasyon, hasta ve çalışan güvenliği, değişen Dünya'da sağlıkta kalitenin rolü ve Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi’nin geleceği, hasta ve çalışan güvenliği temelinde etkin, verimli ve güvenli hizmet sunumunun sürdürülebilirliği, sağlık kurumlarında performansın izlenmesi ve geliştirilmesi, sağlık hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımlar gibi bir çok konu görüşüldü.

Editör: Doğu Gazetesi