Çiftçi Eğitim Toplantıları yapılıyor Çiftçi Eğitim Toplantıları yapılıyor

A, B, 0 ve AB olmak üzere antijenlere bağlı olarak dört birincil kan grubu bulunuyor. 

Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre kan grupları bireylerin karakterlerini etkiliyor. Bilimsel olarak henüz bir çalışma söz konusu olmasa da Japonya’da yapılan testler büyük ilgi görüyor ve testlerin doğru olduğuna inanılıyor. 

Ketsueki-gata, bir kişinin kişiliğini kan grubuna göre analiz etmek anlamına geliyor. Japonya’nın bu analizine göre kan grupları kişileri şu yönde etkiliyor;

A KAN GRUBU
A kan grubuna sahip insanlar; hassas, işbirlikçi, duygusal, tutkulu, sabırlı, zeki, sadık ve barışı seven yapıda olurlar.  Bazı durumlarda, aşırı duyarlı hale gelebilirler. Toplumun koyduğu kuralları çiğnemekten hoşlanmaz, görgü ve sosyal standartları önemserler. Ayrıca karar vermek için fazla zaman harcarlar ve organize şekilde hareket ederler. Düzgün, temiz ve her şeyi doğru yerde olmasına önem gösterirler.

B KAN GRUBU
B kan grubuna sahip insanlar; Meraklı, güçlü, rahat, yaratıcı, maceracı, tutkulu, neşeli, aktif ve dışa dönük olurlar. Kolay arkadaş edinir, yaratıcı ve hızlı karar verirler. Emir almayı sevmezler, mükemmelliyetçi, düşünceli ve empatik bir yapıya sahip olurlar.  Bencil, işbirliği yapamama, vahşi, düzensiz, affetmeyen, sorumsuz ve öngörülemez gibi özellikler taşırlar.

AB KAN GRUBU
AB kan grubundaki insanlar,  A ve B kan gruplarında ki kişilik tiplerinin bir karışımı olarak ortaya çıkar. Bu nedenle karmaşık yapıda olurlar. Kolayca arkadaş edinebilir, stresle baş etme konusunda zayıf olurlar. Çekici, kontrollü, havalı, hayal peşinde koşan, sevecen, mantıklı, güvenilir, uyumlu, yaratıcı, dikkatli, empatik, anatilik ve mantıksal becerileri bulunur. Bunların yanı sıra karmaşık, savunmasız, sorumsuz, bencil, unutkan, bağışlayıcı olmayan ve eleştiren özellikler de taşırlar.

0 KAN GRUBU
0 kan grubundaki insanlar, yüksek standartlar belirler, cüretkar, dışa dönük, cömert, iyi kalpli, sevecen ve hevesli olarak tanımlanırlar. Ayrıca kendine güvenen, sakin, temkinli, sadık, barışçıl, tutkulu, bağımsız, güvenilir, kaygısız, trend belirleyici, özverili, kıskanç, acımasız, kaba, dakik olmayan, duyarsız, soğuk, öngörülemez, bencil ve kibirli olma özellikleri taşırlar.

0 kan grubuna sahip insanlara güçlü ve dayanıklı oldukları için savaşçı derler. Bu insanlar dürüsttür ve gerçeği saklayan insanlardan nefret eder.
 

Editör: Sena ERDOĞAN