Yarışmanın ilk ayağı Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve TORAD Başkanı Ayhan Çiftçi’nin startıyla Atatürk Parkında yapıldı. Yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada sporcular belirlenen hedefleri bulmak için kıyasıya yarıştı.
Harita ve pusula kullanarak arazide hedef bulma sporu olan oryantiring yarışmasında dereceye girenlere Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışma sonunda il protokolü sporcularla birlikte Erzincan Belediye Sarayı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Mehter takımının da eşlik ettiği kortej yürüyüşüne Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, (Türkiye Oryantiring Antrenörleri Derneği Başkanı) TORAD Başkanı Ayhan Çiftçi’nin yanı sıra Erzincan Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya katıldı.
Kortej yürüyüşü sırasında halk geçiş yapan sporcuları alkışlayarak cep telefonlarıyla sporcuları resimlediler.
Cumhuriyet Meydanında Dereceye Giren Sporcular Ödüllendirildi
Erzincan Belediye Sarayı önünden Cumhuriyet meydanına yürüyen kortejde ki sporculardan dereceye girenlere burada ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde açılış konuşmasını yaparak yarışmalar hakkında teknik bilgi veren TORAD Başkanı Ayhan Çiftçi yaptığı açıklamasında; “13 Şubat’a kadar birlikte olacağımız Türkiye’nin güzide şehri Erzincan’da gerek yarışmalarımızda gerek tüm etkinliklerimizde eğlenceli ve hoşça bir vakit geçirmenizi diliyorum. Ben yarışmalar hakkında teknik bir bilgi vermek istiyorum. Bugün sabah Atatürk parkında park oryantiringle başladık. Yaklaşık 500’e yakın sporcumuzla bunun 400’ü öğrencilerimizden oluşuyor. 126 tanesi yabancı sporcumuz. 80 tanede yerli sporcumuz vardı. Bu yarışmamızı tamamladık. İnşallah yarın Erzincan’da Ergan dağında kayakla oryantiring asıl önemli olan buydu. Bununla Türkiye’de bir ilki birinci oryantiring kayak yarışmasını yapacağız” diyerek yarışmaya destek veren yetkililere teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise açıklamasında; “ Erzincan her sene olduğu gibi yine bu senede bir ilki gerçekleştiriyor. Biz bu sene Erzincan Belediyesi ve kamu kurumları olarak Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu sadece bir gün değil birkaç güne yayalım dedik. Bunun ilki dün akşam gerçekleşti. Çok değerli bir şairimizi dün akşam ağırladık. Hem Erzincan’ı hem Ergan’ı hem de oryantiring sporunu kamuoyuna tanıtma adına burada Erzincan’a bu hafta münasebetiyle burada gerçekleştirelim istedik. Bu vatan uğruna canını hiç çekinmeden veren bizlere bu değerli hediyeyi emanet eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.
Yapılan açıklamalarından ardından Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından yarışmada 2300 metrede dereceye giren birinci İsveçli Gion Schynder, ikinci Norveçli Hans Jorgen Kvale ve üçüncü Rusyalı Andrey Lamov’a madalyaları takıldı. Ardından dereceye giren diğer sporculara‘da madalyaları takıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi