Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Kiev dahil ülke genelinde gerçekleştirdiği yoğun füze ve SİHA saldırıları sonucunda en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 160'tan fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi. Ukrayna ordusu, Rusya'nın bu saldırılarda 158 SİHA ve füze kullandığını duyurarak bunların 114'ünün başarıyla savuşturulduğunu belirtti. Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada  "Bu kadar çok noktanın aynı anda hedef alındığını daha önce görmemiştik" ifadelerine yer verildi. Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ignat, Rusya'nın hipersonik füzeleri de dahil ettiğini belirtti ve başkent Kiev'in yanı sıra Lviv, Harkiv, Dnipro, Odessa ve Zaporijya gibi şehirlerin hedef alındığını açıkladı.

A101'e Tiny House, Elektrikli Moped, KÜTAHYA Porselen Tabak Seti geliyor! A101'e Tiny House, Elektrikli Moped, KÜTAHYA Porselen Tabak Seti geliyor!

“Füzelerin Çoğunu Engelledik, Yardım Çalışmaları Devam Ediyor”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, "Bugün Rusya, cephaneliğindeki hemen her tür silahı kullanarak saldırdı. Kullanılan füzelerin büyük bir kısmını başarıyla engelledik" dedi ve saldırılardan etkilenenlere yardım sağlama çabalarının devam ettiğini belirtti. Başkent Kiev ve diğer bölgelerde öğle saatlerinde yapılan hava saldırılarına karşı uyarılar yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı ise geçen hafta Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yönelik "hassas silahlar ve insansız hava araçlarıyla" yapılan 50 saldırıyı doğrulayarak askeri tesislerin ve Ukrayna askerlerinin bulunduğu bölgelerin hedef alındığını savundu. Bu gelişmeler, uluslararası alanda kınanırken Ukrayna'nın dünya çapında destek talepleri yükseldi.

Editör: Doğu Gazetesi