Erzincan’da 19 Eylül Gaziler Günü Etkinleri Kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

19 Eylül Gaziler günü kutlamaları çerçevesinde Erzincan Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. Düzenlenen yemek programına Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, vali yardımcıları, Erzincan İl Emniyet Müdürü, Erzincan İl Jandarma Komutanı, kamu kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, askeri erkan ve siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, yemek programında tüm masaları bir bir gezerek davetlilerle sohbet etti.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi Başkanı Sabri Taş, bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, Gaziler Günü'nü kutladı.

Ardından, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaparak 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutladılar.

Konuşmasına, programa katılımlarından dolayı gazilere, şehit ailelerine ve tüm konuklara teşekkür ederek başlayan Erzincan Valisi Mehmet Makas; “Geçmişini unutmuş bir millet, geleceğe güvenle yürüme imkan ve olasılığına sahip değildir. Geçmişimizi en güzel anlatan, geçmişin anıtları olan gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleridir. Allah her birinizden ebeden razı olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm Gazilerimizi, Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum” dedi

Yapılan yemek ikramının ardın İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi