Emekliye kira ve fatura yardımı Emekliye kira ve fatura yardımı

Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Toplantıya Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Sabri Karsavul, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür V. Özcan Tekin, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi için bakanlığımızca üreticilerimize önemli imkanlar tanındığını söyledi. Murat Şahin; “9 Aralık itibariyle programımız açıldı. Burada amacımız mümkün olduğunca başvuruların fazla olmasını sağlamak ve yatırım yapan arkadaşlarımıza destek olmak. Özellikle Sayın Bakanımızın da büyük önem verdiği ört altı üretimi hususunda İlimizde önemli bir potansiyel mevcut. Öyle ki 14 ilde uygulanacak olan "Kent Tarım" projesine Doğu Anadolu Bölgesi'nden sadece Erzincan alınmıştır. Bölgemizin sebze deposu olma hedefiyle çıktığımız bu yolda 2017 yılında 92 da olan sera mevcudumuz 500 da alanı geçmiştir. Öncelikli hedefimiz olarak sera, örtü altı yatırımı desteklemek istiyoruz. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, üretimin ve rekabet düzeyinin artırılması için üreticilerin programdan en iyi şekilde yararlanmaları gerekiyor. İl Müdürlüğü olarak programdan faydalanmak isteyenlere her konuda yardımcı olmaya hazırız ilimizdeki yatırımcıların bu programa başvuru yapmalarını önemsiyoruz." Dedi.

Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından üreticilere program işleyiş süreci hakkında bilgi verilmesinin ardından soruları yanıtlandı.

Editör: Doğu Gazetesi