En kullanışlı hamur yoğurma makinesi En kullanışlı hamur yoğurma makinesi

Günümüzde yiyecek alternatifinin artması üzerine pek çok insanın farklı yemek yeme alışkanlığı oluştu.
Kendine özgü birçok yemek kültürüyle bilinen Türkiye, Doğu Bölgesinde et, Karadeniz’de balık, Ege’de sebze yemekleri gibi farklı yemek kültürleriyle tanınan bir ülke. Ancak bölgelerin yanı sıra bireyler artık kendi beslenme kültürünü oluşturuyor. Tam bu esnada ortaya Vegan ve Vejeteryan olarak iki ayrı beslenme türü çıkıyor.

İki ayrı beslenme türü olan Vegan ve Vejeteryan arasındaki fark nedir?

Kırmızı et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri, yumurta gibi hayvansal kaynaklı besinleri sınırlı miktarda veya hiç tüketmeyen kişilere vejetaryen deniliyor. Kabaca söylemek gerekirse etsiz beslenme anlamına geliyor. Ancak biraz daha ayrıntıya girildiğinde Lakto vejetaryenler besin bazlı gıdaların yanı sıra sadece süt ve süt ürünlerini tüketirken, ovo vejetaryenler sadece yumurta ve türevlerini tüketiyor. Lakto-ovo vejetaryenler ise hem süt ürünlerini hem de yumurtayı tüketiyor.

Vegan, vejeteryan beslenme türleri arasında yer alıyor. Vegan ile vejeteryan beslenme birbirine çok karıştırılsa da veganlar hayvan ürünleri tüketmemekle birlikte hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddediyor. Yani veganlar hem hayvan eti tüketmiyor hem de hayvanlardan üretilen kıyafet veya farklı ürünleri kullanmıyor.
 

Editör: Sena ERDOĞAN