e Twinning, Bilgi İletişim Teknolojileri (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa'da okul işbirliğini destekleyen Erasmus programı içerisinde yer alan bir proje uygulamasıdır. Öğrencilerin projeler aracılığıyla birbirlerini tanımaları ve öğretmenlerin Avrupa'daki öğretmen topluluklarının bir parçası olması için büyük bir fırsattır.

İlimizde bu yıl Yunus Emre Orta Okulu ve Vali Metin İlyas Aksoy Orta Okulu işbirliğiyle "Yunus Emre'yi Öğreniyorum" adlı bir e Twinning projesi planlanarak başarıyla yürütüldü. Öğrenciler tarafından yapılan tasarımlar katılımcılardan tam not aldı.

2021 yılı UNESCO tarafından "Yunus Emre Yılı" olarak ilan edilmiş ve anma-kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı. Bu nedenle öğrencilerimizin Yunus Emre'nin hayatı, eserleri, düşünceleri, özlü sözleri gibi önemli konularda farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir. Öğrencilerin bilgi iletişim teknolojilerini kullanmaları ile Yunus Emre'ye dair hazırlanan etkinlikler kapsamında Web2 araçlarını kullanma, ürün oluşturma, bilgi ve teknoloji entegrasyonunu sağlayabilmeleri adına uygun fırsatlar sunuldu.

Editör: Doğu Gazetesi