Yüce Rabbimiz Kur’an’da; “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer/9) buyurarak ilmin ve ilim adamının gücüne işaret ederken;

Sevgili Peygamberimiz; “İlim/Hikmet, Müslümanın yitik malıdır, onu nerede bulursa almaya hak sahibidir.” (Tirmizi, İlim/19) buyurarak ilmin ve araştırmanın ehemmiyetine;

İlmin kapısı Hz. Ali efendimiz de; “Çocuklarınızı yaşayacakları zamana göre yetiştirin” diyerek, eğitimin güncellenmesine ve yenilenmesine dikkat çekmektedir.

Mensubu olmakla gurur duyduğum eğitim camiamızda bu anlamda önemli bir yeniliğe adım attık.

Çağlayan İlkokulu olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” vecizesinden de ilham alarak hazırlamış olduğumuz tasarım ve beceri atölyesinin açılışını gerçekleştirdik.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen bu atölyeyi misafirlerimize gezdirdik, masaları tanıttık…

“Bugüne Tasarım Yarına Yatırım” adını verdiğimiz bu projede geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı farklı görsel materyallerle buluşturarak hayal dünyalarının gelişimini ve el becerilerinin artırılmasını hedefledik.

Bu vesileyle, öğrencilerimizin yeni nesil materyallerle buluşturulması, onların yaratıcılığa teşvik edilmesi, kendi kendine öğrenme bilinci ve sorumluluğu kazanması ve elbette akademik başarının yanı sıra sosyal başarılarının artırılması hedef kazanımlarımızdandır.

Burada en büyük amacımız, yavrularımızı ilerde karışılacakları teknoloji/bilişim yoğunluklu bir hayata hazırlamaktır.

Çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini sağlayan, onların motivasyonlarını yüksek tutarak hayal güçlerini ve psikomotor gelişimlerini artıran STEM ağırlıklı bu güzel atölyenin oluşmasında emeği geçen her bir öğretmenimi, personelimi, okul aile birliğini ve tabii sponsorlarımızı tebrik ediyorum.

2023 eğitim vizyonu çerçevesinde düşünen, sorgulayan, üreten bireyler yetiştirmek gayesiyle tesis ettiğimiz bu atölyenin hayırlara vesile olmasını diliyorum