Erzincan Belediye Meclisi 3 Haziran 2015 tarihinde yaptığı toplantıda Erzincan'ın en güzel bölgelerinden birisinde bir imar değişikliği yaptı.  Önceleri otopark olarak gözüken, insanların araçlarını çektiği bölgeyi cami arsası olarak belirleyen Belediye Meclisinin bu kararı Mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oluyor.  
Uzun Zaman bölgede ikamet etmiş birisi olarak; yeri gelince sirk alanı, yeri gelince depolama alanı, yeri gelince park alanı olarak kullandırılan yer üzerinde yapılan sınıf değişikliği ile mekanın birilerine hayır çalısı olarak kullandırıması, buna belediye meclisinin oy birliği ile karar vermesi, benim için yaralayıcı bir durum oldu.

Cami - Cemevi yapılmasına karar verilmesi güzel. Ancak ihtiyaç olan yere niye yapılmıyor. 332 metre mesafede bulunan Akabe camii, 700 metre mesafede Halitpaşa Kardeşler Camii, 600 metre Muhammediye Camii , 510 metre mesafede Bayındır camii var. Bu kadar kolay olmamalı insanları dinden soğutmak, camiden kaçırmak.
Bu kadar kolay olmamalı ben yaptım oldu demek.
Bırakın Erzincan içerisinde cami yapmayı.
Önce camileri doldurun, var olan camilerin maddi noktadaki sıkıntılarına şifa olun.
Bırakın betonlaşmayı.
Şehirde nefes alacak bir yer bırakın.
Yazıktır etmeyin, 
Günahtır etmeyin. 

BİR HATIRA
Zamanında Erzincan'da vali olarak Recep Yazıcıoğlu'nun görev yaptığı dönemlere götüreceğim sizi. Terzibaba Camii inşaat aşamasında  bahsettiğim dönemlerde. Cami yaptırmak için devletin bir arazisine izin istiyorlar Vali Recep Yazıcıoğlu'ndan. Rahmetli vali, israf gerekçesiyle inşaata izin vermedi. Cevabi olarak Erzincan'ın Camiye değil fabrikaya ihtiyacının olduğunu belirten bir yazı yazdı. 
O zamanın idarecilerinden günümüz belediye meclisine bir fotoğraf çekmek istedim. O zamanın valisi yumruğu masaya vurabiliyordu. Günümüzün meclisi ise ..........
 
Bu noktaları herkesin vicdan muhasebesi yaptıktan sonra doldurması için bıraktım. Çünkü gönlümdekileri o noktaların yerinde göreceksiniz.