1 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerin en fazla merak edilen konusu Milletvekili olarak gösterilecek isimdi. Ülke genelinde silinen 100 isim arasında yer alan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle bu kez 1. sıradan aday gösterdi. 2. Sıraya ise gene İstanbul’dan adaylık müracaatını yapan Serkan Bayram gösterildi.

Peki 7 Haziran tarihinde Taha Erol Durmaz’dan yana fikir beyan ederek vekillik yolunu açan Ak Parti Genel Merkezi’nin 1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimler için Durmaz yerine Karakelle’yi seçmesinin sebebi neydi ?

Bakış açımla inceleyelim. 

                Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemlerde her zaman Binali Yıldırım’ın sağ kolu olan Sebahattin Karakelle bir yanda; genel başkanlık için adı geçen Binali Yıldırım’ı desteklemeyen, il yönetimi ile aynı yönde hareket eden ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yana cephe alan Talha Erol Durmaz diğer yanda.

                Binali Yıldırım’ın isminin genel başkanlık yarışında geçtiği süreçte, desteğini genel başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yana kullanan Dr. Taha Erol Durmaz’ın fişi tabiri caiz ise Binali Yıldırım tarafından çekildi kanaatimce. Adayların belirlenmesi öncesi gene başbakan tarafından yapılan “Milletvekilleri Büyük oranda korunacak” açıklamasına rağmen Erzincan Milletvekilinin isminin çizilmesi, Erzincan’ın 2 kontenjanının da Binali Yıldırım’a yakın isimlerden oluşması, İzmir’den milletvekili adayı gösterilen Binali Yıldırım’ın Erzincan üzerindeki etkisinin sürdüğünün büyük bir göstergesi.

Bu hamle ile Binali Yıldırım bıçağımın “Önü de arkası da kesiyor ! ” mesajının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığını da tescil etmiş oluyor.

Şöyle olmuştu …

Ak Parti kongresinin yapıldığı Geçtiğimiz Cumartesi günü öncesinde Dr. Talha Erol Durmaz TBMM sms sistemini kullanarak 30 bin kişiye mesaj gönderdi. Bu mesajda tek aday olan Başbakanın da katılacağı büyük kongreye Erzincanlıları davet ediyordu Dr. Erol Durmaz.

Bence…

Davutoğlu'nu çoooooooook sevebilirsiniz, ancak Erzincanlıların çok sevdiği bir simayı da yok hükmünde görmek doğru değil. Bunların, yaşananların siyasi bir hamle olması ihtimali atlanarak, gerçeklerin ortaya çıkması beklenmeyerek Dr. Talha Erol Durmaz tarafından gönderilen sms bilgilendirmesi bence gereksiz. Daha doğrusu Davutoğlu'nun isminin ve tek aday olacağının sms ve sosyal medya paylaşımlarında yer alması, “Tek” Sıfatının oraya monte edilmesi, bence gereksizdi.

Dr. Talha Erol Durmaz ile sms ve sosyal medya mesajlarının ardından telefon aracılığıyla bir görüşme yaptım. Görüşmede kendisinin böyle bir düşüncesinin olmasının düşünülmesinin bile abes olduğunu belirten Durmaz, Erzincan’a çivi çakan herkese sonsuz desteğinin olacağını kaydetti. Genel merkezden aldığı bilgiler doğrultusunda sms gönderdiğini beyan etti. Ancak konuya sms ve soyal medya üzerinden vakıf olanlar, Durmaz’ın bu iyi niyetli düşüncelerini bilmiyor.  

DEMEKKİ NEYMİŞ

1 Kasım ola hayrola…