.

Küçüklüğüm sayılar  ve onlarla oluşturduğum dünyayla geçti. O yaşlarda astım –bronşit hastası olduğumdan koşamadığım yıllarımda sayılarla koşardım. Bir bakardım Ali Kuşçu bir bakardım Cahit Arf gibi matematik ve sayılar  beni sonsuzluğa taşırdı. Küçük bir odada teorem ıspatlarken sonsuzluk teoremi ıspatlamaya çalışan Ramanujandım. Çünkü o bağlar beni bazen iki  gün o odadan çıkmayıp teorem ıspatlamaya sevk ederdi. Hiç sıkılmazdım .Ramanuja  da öyleydi.İngiliz  profösörlere sonsuzluk teoremini ıspatlamaya çalışırken kendine gelen doğal ilhama koşardı. Bazen yemek bile yemezdi.  Ancak sonunda verem olup vefat edince ancak yüksek bir gücün varlığından söz edilebilir dedi profösörler. Gittiğim yollarda çimenlere baktığımda bunların sayısı nasıl hesaplanabilir diye düşünürdüm, herhangi bir olayın olma olasılığını düşünürdüm.  Sonra fonksiyon ilmini , matematikte üs hesaplama ilmini, olasılık ilmini öğrenince ancak böyle hesaplanabileceğini keşfettim. Ve Allah herhangi bir işin olmasını  istediğinde ol der oluru öğrendim.

Sonuç bir zaman geldi kalem bile kullanmadan soruları çözerken fen lisesinde arkadaşlarım arasında matematik dehası olmuştum. Yani koşamadığım yıllar sonsuzluğa Allahın açtığı başka bir kapıyla matematikle çıkmıştı. Bir zaman geldi tıp fakültesi 6. sınıftayken tomografinin yapımında integralin kullanıldığını farkedince nükleer silahsızlanma için aynı tomografi cihazı gibi radyoaktif maddeyi sınırlayabilecek bomba atıldığı gibi onu sınırlayıp içinde yok edebilecek bir cihaz yapmayı düşündüm . Ancak bu konuda yardım alabilecek pek bu düzeyde insanlar bulamadım. Tersi yönünde atom bombası yapımında çok profösörler çalışıyordu. Ama benim söylediğim çalışma pek gündem bulmuyordu.  

Sonuç ben de dahil olmak üzere Cahit Arf gibi matematikçilere matematik niye ilginizi bu kadar çekti dediklerinde sayıların ölümü yok ettiğini sonsuzluğa çıkardığını söylemiştir . Albert Eınsteın  gibi matematikçiler de  prusya matematiğini reddederken kuralların dışına hocalarından  başka laflar edebileceği rahat bir köşeyi sayılarda bulmuştur.  Şimdi dünyanın en zenginlerinden biri olan Jeff Bezos’ a baktığımızda (1986 yılında  PRİNCETON ÜNİVERSİTESİ'NİN ELEKTRİK VE BİLGİSAYAR BİLİMİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNU) o da sonsuzlukla ilgili yıllardır para harcıyor. Yine bir matematikçi ve sonsuzluk istediğini beyan ediyor. Sonuç dünya matematikçilerin gözünde sonsuzluğa, cennete açılan bir  kapı.