Doğu gazetesi, dünkü sayısında haberi manşetten verdi.
         Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı hemşehrimiz Binali Yıldırım’ın, 3 Aralık günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayacağını yazdı.
         Sayın Bakan Yıldırım’ın İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkanı gösterileceği beklentisi bir yıldan fazla süredir dile getirilmekteydi.
         Nitekim ben 01.10.2012 tarihinde Doğu gazetesindeki köşe yazımda, bu konuya bir yıl önce değinmiştim.
         “Binali Yıldırım İzmir Belediye Başkanı adayımı oluyor” başlıklı yazıda, bu beklentinin nedenlerini ifade etmiştim. Sanırım tahminim gerçekleşiyor.
         Söz konusu 01.10.2012 tarihli Doğu gazetesindeki köşe yazımın bir bölümü aynen şöyle:
         “Zira; Sayın Başbakan, Mahalli Seçimler sırasında yaptığı açıklamalarda “İzmir’i istiyorum” demişti…
Demek ki, AK Parti Teşkilatı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçimi alabilecek güçlü bir aday gösterecekti. O aday, Mahalli Seçimlere kadar İzmir’e önemli hizmetler yapabilecek biri olmalıydı. Olaya bu açıdan bakıldığında, akla gelen en uygun adayın Binali Yıldırım’ın olacağı genel kanaat halindeydi. Çünkü Sayın Yıldırım’ın başında bulunduğu Bakanlık, geniş bir hizmet alanını kapsıyordu. En önemli yatırımcı ve istihdam sağlayıcı Bakanlıktı…
Bir süre önce İzmir’e gitmiştim. Metro çalışması dolayısıyla caddeler, sokaklar kazılmış, insanlar ister-istemez rahatsız… Eleştirilere şahit oldum.Binali Yıldırım’ın İzmir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi halinde, altyapı çalışmalarının hızla tamamlanmasına katkı sağlayacağını ifade edenler vardı.
 Gerçekten de; Kaliteli, düzgün, bölünmüş yollar nasıl insanlar tarafından beğeniliyorsa, trafiğe elverişsiz duruma gelen yollar da olumsuz görüşlere sebep oluyor. AK Parti iktidar olduğunda, öncelikle duble yollar projesini uygulamaya koyması sebepsiz değildir. Bu yolları kullanan binlerce araç ve ulaşımın kolaylaştığına şahit olan yüz binlerce insan, bu icraatı takdir etmekte, yapanlara puan kazandırmaktadır.”
BAŞKA BİR İŞARET
         Hemşehrimiz Vali Mustafa Toprak İzmir’e atandığında da, Sayın Yıldırım’ın Belediye Başkanı adayı olacağına ilişkin tahminimin güçlendiğinide belirtmeliyim. Zira İzmir’de 24 Bin civarında Erzincanlı var. Hemşehrilik olayı belli ölçüdede olsa seçime katkı sağlar diye düşünmüştüm.