14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlere yaklaşırken gerçekleştirilen etkinliklerle vekil adayları memlekete ısındırılıyor. Ak Parti'nin Arkara'da ki aday tanıtıp toplantısından Erzincan'a gelen ve konvoy eşliğinde Erzincan'a varan Ak Parti'nin adayı Süleyman Karaman parti önünde icraatlarını sıraladı. 

Peygamber efendimiz bize nasıl ve kaç şekilde şefaat edecek? Peygamber efendimiz bize nasıl ve kaç şekilde şefaat edecek?

AK Parti'li Süleyman KARAMAN 

5 Yıldır Erzincan Milletvekilliği görevini yürüten Süleyman Karaman ayağının tozuyla Ak Parti il Başkanlığı'nın önünde düzenlenen karşılama programında konuştu. Erzincan'da yürütülen çalışmalarla ilgili kısa bilgiler veren Karaman, TOKİ tarafından Hocabey Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm konusunu anlatırken mahallenin ismini yanlış söyledi. Bir kaç kez "Kocabey Mahallesi"  diyerek mahallenin ismini yanlış telaffuz eden vekil Karaman, Mustafa Sarıgül'ün Erzincan Milletvekilliğinin açıklanmasının ardından artık "Ben Mustafa Sarıgül'e Navigasyonluk Yaparım" ifadelerini kullanmıştı.

Sarıgül'de Dert olmaya gelmiş

Erzincan'ın CHP ilk sıra adayı Mustafa Sarıgül'de Erzincan'da bir otobüs konuması yaptı. Parti'nin önüne gelen CHP'li Sarıgül, otobüsün üzerinden yaptığı konuşmasında her hafta Perşembe günü Erzincan'a geldiğini, her pazar günü Erzincan'dan ayrıldığını belirtti. "Camiler de cemevleri de bizim, kiliseler de bizim sinegoglar da bizim" diyen CHP'li Sarıgül, yağmur altında bekleyenleri fazla bekletmemek adına konuşmasına devam etti. " DERDİNİZE DERT olmaya geldim. Canınıza can katmaya geldim. Sizlere omuz vermeye geldim" diyen Sarıgül'ün bu dil sürçmesi yüzleri gülümsetti.   

Erzincan'da kalıcı olmaya geldim diyen Sarıgül Erzincan'dan Ankara'ya gidecek olan tüm Erzincanlılara evinin kapısını açacağını söyledi ve kesin konuştu. "Parti ayrımı gözetmeksizin Ankara'ya giden bir tek Erzincanlının başka yerde kalamayacağını söyleyen Sarıgül: "Kapıların gönlüm yüreğim nasıl ki en genç belediye başkanı olduğum zaman sizlere açıktı. Gene her zaman kapılarım sizlere açık olacak" diyerek tutamayacağı bir söz verdi. 

Tutulamayacak diğer bir vaad ise Erzincan'dan CHP'den aday adayı olan (21 isim) isimler için oldu. (Aday adayı sayısı 21 değil)

"Cumhurbaşkanımızın yanına yalnız gitmeyeceğim. Burada milletvekili aday adayı arkadaşlarımız vardı. 21 milletvekili aday adayı arkadaşlarıma şu sözü veriyorum. Haklarını helal etsinler. Ben bir görev için buraya geldim. Askerlikten terhisimi aldım geldim. Baba ocağına geldim. Ana ocağına geldim ve 21 tane milletvekili Ben Ankara'da isem onlar da Ankara'da olacak."  diyerek gönüllerini aldı.

Editör: Mücahit Özdemir