Ak Parti cephesinde yaşanan olayların vatandaşlarımızda bir üzüntü, burukluk, kaygı ve tedirginlik yarattığı kesin. Genel seçimlerde 49,5 % oy almış, seçimle gelen bir Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu na Yapılan Vefasızlık bizleri derinden üzmüştür. Sadece Davutoğlu değil, dürüst siyaset yapan kim olursa olsun Siyasete Ömrünü vermiş, hayatının en güzel yıllarını bu dava uğruna feda etmiş İnsanlara yapılan vefasızlıklar da insanları üzmektedir.
Fitne kazanı boş durmuyor… Dışarıdan ve AK partinin içine sızmış menfaatçiler, makam ve mevki peşinde koşanlar, şahsi çıkarlarının uğruna fitneyi körüklemektedirler. Bu duruma sevinenlerin kimler olduğu bellidir.

      Daha düne Kadar dünya Müslümanlarının liderliğinden bahseden bu kadrolar, Afrika'da ki; Türkiye'ye umutlarını bağlamış Müslüman, mazlum insanlara ne cevap verecekler. Onla bize demezler mi? siz önce kendinizi idare etmesini öğrenin diye... Böyle mi 2023 hedeflerini yakalayacağız. Böyle mi Başkanlık sistemine geçiş yapacağız. Böyle mi oy oranlarımızı yükselteceğiz. Böyle mi yeni anayasayı çıkaracak çoğunluğu yakalayacağız!
Bin bir zorlukla ve emekle yetişen bu değerli kadrolar böyle basitçe harcanmamalı.
Siyasette vefa olmadığını hepimiz biliyoruz ama hiç olmazsa, Önemli insanlara hak ettiği değer ve vefa gösterilmelidir.
İnsanlar diri, diri mezara gömülmemelidir.

      Siyasette bu tür olaylar normaldir diyemeyiz. Bizim Siyasetimiz farklı olmalı, CHP siyasetine benzememelidir.
Ahmet Davutoğlu olağan kongreye kadar Genel Başkan olarak Partiyi götürebilir, kongrede Onuru zedelenmeden bırakabilirdi.
Bu daha etik olmaz mıydı? Kardeşlik ve dava arkadaşlığı, hukuku bunu gerektirirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmasız bizim liderimizdir, bizim açımızdan, onsuz bir Ak parti ve siyaset düşünülemez. 1983 Yılından buyana beraber siyaset yaptığımız, kendimize referans olarak aldığımız bu davanın lideridir.

       Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını hep beraber söyledik.
Beraber Yola çıktığı bu davanın kilit taşları olan arkadaşlarına sahip çıkmalıdır. Onların böyle kolay ve onur kırıcı bir şekilde harcanmalarına izin vermemelidir.
       Davaya gönül vermiş insanların ve Milletimizin bu konularda hassasiyetini göz önünde bulundurmalıdır. Bizler siyaseti ondan öğrendik. Refah partisi İstanbul il Başkanı iken onun Parti çalışma programlarını kendimize örnek alırdık. Biz siyaseti ondan ve Rahmetli Erbakan’dan öğrendik.
Olayların analizinin çok iyi yapılması gerekir. Danışmanların ve yakın siyaset arkadaşlarının tavsiyelerini de iyi analiz etmek lazımdır.
Bu dava dediğiniz gibi AK Parti davası değil, Türkiye davası, Dünya Müslümanlarını umududur. Kim davaya zarar vermeye kalkışırsa hep beraber engel olmalıyız.
        Hani kol kırılır yen içinde kalırdı. Hani Problemleri kendi içimizde konuşarak çözerdik. Ne oldu bize böyle. Muhalefeti, PKK yı, Paralelcileri, İsrail’i, ABD yi, Katil Esed’i sevindirip, bu davaya  Gönül vermiş insanları üzmemeliyiz. 90 yıllık Yeniden Diriliş için verilen Mücadelenin zarar görmesini kimse istemez.
Neler çektiğimizi ne çabuk unuttuk. 1983 Yılından itibaren barajı aşmak için ne mücadeleler verdik.
10–15 senelik bir çalışma ile zar zor barajı aşabildik. Seçim akşamları az bir farkla barajın altında kalmanın ızdırabını bu fitne çıkaranlar bilmez ki.
Onlar o zamanlar yoktu ki.  O gün seçim akşamı Ağlayan, Gözyaşı dökenleri görmediler ki. Onların gözünden bir damla yaş dökülmedi ki.
Bu günlere kolay gelinmedi. Çok bedeller ödedik. Bu Millete yeniden bir bedel Ödetmeye kimsenin hakkı yoktur.
         Yapılan bunca Mücadele ve emeğin boşa gitmemesi için; Partiye sonradan katılan, zor zamanlarımızı bilmeyen, paraşütle inen, menfaatçi ve fitnecilere dikkat etmek gerekir.
         Bu davaya gönül vermiş ve oy vermiş İdareci ve seçmenlerimizin de kardeşlik hukuku gözetilmelidir.
Toplum zemininde her hangi bir karmaşa, duygusal kırılma yaşanmasına sebebiyet verilmemelidir. Bu ciddi bir konudur gereği yapılmalıdır.
Dünya bizden çok şeyler bekliyor. O mazlumların Umutlarını ve Türkiye’deki dava insanlarının, partiye gönül ve oy verenlerin de umutlarını kırmamak gerekiyor.
         Bu zor dönemi de inşallah Hayırlısı ile atlatmak için Allah yardımcımız olsun dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum.
Emin Ayaydın. 06.05.2016