Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Belediyespor Kulübü mensubu engelliler ve aileleri ile yemekte bir araya geldi. Atatürk Parkında bulunan Çınaraltı Restoran'da 6 Ekim Cumartesi günü tertip edilen yemeğe Erzincan Belediyespor Kulübü üyesi çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı. Engelli sporcularla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Çakır, belediye olarak engelli sporculara bundan önce olduğu gibi bundan sonrada desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Engellilerin hayatlarında karşılaştıkları problemleri de en aza indirmek üzere çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Çakır, belediye hizmetlerinden yararlanırken, otobüs, su, emlak vergisi gibi ödemelerinde engellilere indirimli tarifeler uyguladıklarını da ifade etti. 
Çakır, engellilerin hayatlarını sürdürürken karşılarına çıkan problemlerin aşılması noktasında bundan böyle de ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi. Çakır, "Bu gün dünya üzerinde ortak kullanım alanları, sağlıklı insanlar için tasarlanmış. Bu da toplum içerisinde sayıları % 10 kadar olan engelli vatandaşlarımızın genel hizmetlerden faydalanırken sıkıntılar yaşamasına sebep oluyor. Bu anayasamızın eşitlik ilkesine de ters düşüyor. Bu konuda hassasız. Bazı projelerimiz var. Engelli uyumlu otobüslerimiz, yaya geçitlerimiz artık hizmette. Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı Engelliler Şenliğini biz organize ettik. Bir araç aldık. Tekerlekli sandalye taşıma lifti ekleterek bir telefonla engellilere hizmet vermeye başladık. Bütün bunlar belediye olarak engellilere bakış açımızın bir göstergesidir."
Konuşmanın ardından Başkan Çakır ve belediye yöneticileri Belediyespor Kulübü Engelli Sporcuları ve aileleri ile yemek yedi ve sohbet ettiler. Belediye Spor Kulübü bünyesinde yüzme, tekvando, güreş, futbol, badminton, masa tenisi gibi branşlarda engelli sporcu barındırıyor.
Editör: Doğu Gazetesi