Acı seviyor fakat yemek hazırlarken ellerinizde geçmek bitmeyen yanma hissini hissediyor olabilirsiniz? Peki, bunun çözümü acı biberlerle yemek yapmamak mı? Elbette değil!

Yemek yapmak için doğranılan acı biberler uzun süre elle temas ettiğinde yanma hissine yol açabiliyor. Bu yanma hissi bir süre geçmeyebiliyor ve bu durum dayanılmaz bir hal alabiliyor.

Neyse ki bu yanma hissinden hızlıca kurtulmak mümkün!

Domates kararmadan nasıl kurutulur Nasıl saklanır (1)_1280x960

Domates

Domatesin içerisinde yer alan likopen, biberin acısını almaya yardımcı oluyor. Doğrama işleminde önce biberleri ardından domatesleri doğrarsanız ellerinizde yanma hissi hissetmezsiniz. Ancak yine de şiddetli bir yanma hissediyorsanız domatesin suyunu çıkarın ve bir kaba koyup elinizi içinde 1-2 dakika bekletin.

Limonları küflenmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler Limonları küflenmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler

Salatalık

Salatalıkları rendeleyerek ellerinizi ovarsanız, yanma hissinin geçtiğini göreceksiniz.

Yoğurt_1280x852

Yoğurt

İçerisinde yer alan probiyotik kısa sürede eldeki acıyı yok ederek rahatlamanıza yardımcı oluyor. Elinizin neresinde acı varsa yoğurdu sürüp 5-10 dakika bekletirseniz rahatlayacağınızı görecekseniz.

Kahve telvesi

Elinizi yakmayacak ılıklıkta kahve telvesini avcunuza alıp elinizi onunla ovuşturun. Bu yöntem her ne kadar şaşırtıcı gelse de eldeki biber acılarını geçirmede oldukça etkili.

Limon

Asidik yapısı sayesinde elinizde yer alan biber acısını alabilecek yöntemler arasında bulunan limon, ortadan ikiye bölünerek kullanılabilir. Ancak limonu derinin üzerinde uzun süre bekletmemeye özen gösterin.
 

Editör: Sena ERDOĞAN