Milletvekili Karaman; “Erzincan’a 10 doktor ataması yapılacak” Milletvekili Karaman; “Erzincan’a 10 doktor ataması yapılacak”

Yüzde çıkan sivilceler, birçok farklı nedenden kaynaklı olarak birçok bölgede görülebilir. Her sivilcenin çıkma nedeni farklı olduğu gibi sivilcelerden kurtulmak için de birbirinden farklı yöntemler uygulamak gerekir.

İşte çıkış bölgesine göre sivilce geçirme yöntemleri;

Saç Çizgisi Bölgesi;
Pomad sivilce olarak adlandırılan bu sivilcenin geçmesi için kakao yağı, renklendirici, katran vb. içermeyen komedojenik olmayan ürünler kullanılması gerekir.

Saça sprey ya da kuru şampuan kullanırken alın bölgesine gelmemesi için özen gösterilmeli.

Ayrıca Pomatlar kalın, genellikle mineral yağ bazlı saç ürünlerinde bulunur. Saç köklerindeki doğal yağın veya sebumun çıkmasını engeller. Sivilcelenmeye neden olan pomatlar için yapılacak en iyi şey pomad kullanmayı bırakmak olur.

Yanak Bölgesi
Yüze sık sık temas eden akıllı telefonlar düzenli olarak dezenfekte edilmesi sivilce oluşumunu en aza indirir.

Yastık kılıfını da haftada en az bir kez değiştirmek yanaklarda çıkan sivilcelerin önüne geçer.

Çene Bölgesi
Daha az işlenmiş gıdalar veya süt ürünleri tüketmek çene bölgesinde çıkan hormon kaynaklı sivilcelerin azalmasını sağlar.

T-Bölgesi
T-bölgesinde çıkan sivilceler için, ilk yapılacak şey alına dokunmamak. Bu bölgelerde yağ ve stres kaynaklı sivilce çıkar. Bu nedenle alına dokunmayarak yağlanmanın önüne geçilmesi önem arz eder. Ayrıca uyku düzeni ve stresten uzak kalmayı sağlamak ta bu bölgede ki sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.
 

Editör: Sena ERDOĞAN