Karşısındakinin kızgınlığını görmezden geliyor, sorumluluk almaktan kaçınıyor ve karşı tarafı suçluyor musunuz? Karşısındakinin kızgınlığını görmezden geliyor, sorumluluk almaktan kaçınıyor ve karşı tarafı suçluyor musunuz?

Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin öncelikli olarak aşılarını yaptırmaları gerekiyor. 

Gribin, influenza adı verilen bir virüsün, şiddetli kas ve eklem ağrıları, ishal ve yüksek ateşle seyreden bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalıktan korunmada en etkili yöntem grip aşısıdır. 
Özellikle mevsim geçişlerinde artan, günlerce geçmeyen ve tüm vücudu etkileyen grip, çeşitli virüslerin etken olduğu bir üst solunum yolları hastalığıdır. Gribe yakalanmamak ya da hastalığı mümkün olabilecek en hızlı şekilde atlatabilmenin yolu öncelikle aşı daha sonra ise düzgün ve dengeli beslenerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor.

Havaların soğuması ile yaşanan ısı farkı nedeniyle özellikle direnci ve bağışıklık sistemi zayıf olan çocuk ve yaşlılar daha çok gribe yakalanıyor. Grip aşısının yanında dengeli beslenmek de hastalığa karşı direnç göstermenizi sağlar. Bu nedenle sadece grip aşısı olup diğer tedbirleri almamak hastalığa yakalanma riskini arttırabiliyor. 
 

Editör: Adem Küçükkaya