Kuru cilde sahip kadınların, yüzüne daha iyi oturan, cilt problemlerini kapatıp, gün içinde bozulmayan, aydınlık ve kalıcı bir makyaj için normal makyajdan farklı olarak uygulaması gereken püf noktaları sizler için derledik.

Kuru ciltler için makyaj yapma önerileri;

Makyaja Hazırlık: Makyaj öncesi cildi makyaja hazırlamak kusursuz bir makyaj için oldukça önemli. Kuru cildi yatıştırmak için makyaj öncesinde cildinize peeling uygulayın ya da yatıştırıcı bir maske kullanın. En önemlisi ise cildi nemlendirin. Bu adım makyajın cildinizde pul pul görünümünü engeller ve makyajın yüzünüzle bütünleşmesini sağlar.

Hazır serumlardan daha etkili yaşlanma karşıtı serum nasıl yapılır? Hazır serumlardan daha etkili yaşlanma karşıtı serum nasıl yapılır?

Makyaj Bazı: Kuru ciltliyseniz nemlendirici ve doku eşitleyici makyaj bazı seçin. Makyaj bazı daha sonra kullanılacak olan fondötenin daha kalıcı ve doğal durmasını sağlar.

Fondöten: Cilt yapısı kuru olanlarda sivilce problemi daha az görülüyor. Bu sebeple yoğun kapatıcılıkta fondöten kullanmayın. Bunun yerine renkli, nemlendiricili fondöten ya da güneş kremi kullanabilirsiniz. 

Makyaj Süngeri: Cildin kuru olması ve nemsiz kalması cildinize kullanacağınız fondötenin uygulanmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle fırça kullanmak yerine makyaj süngerini nemlendirerek kullanın.

Allık: Pudra yapılı allıklar cildi kurutur ve kuruluğu daha da ortaya çıkarır. Cildin kurumasını önlemek için krem yapıda ki allıkları tercih edin.

Aydınlatıcı (Highlighter): Canlı bir görünüm için aydınlatıcı kullanmak önemli. Allık gibi aydınlatıcı seçiminde de krem yapılı aydınlatıcıları tercih edin.
 
 

Editör: Sena ERDOĞAN